nieuws

Productnieuws: Bakkerij ’t Stoepje introduceert Vitaal brood

Algemeen

Productnieuws: Bakkerij ’t Stoepje introduceert Vitaal brood

Bakkerij ’t Stoepje heeft vijf nieuwe gezonde broden ontwikkeld onder de noemer Stoepje Vitaal. De bakkerszaak wilt de consument met deze broodlijn helpen gezondere keuzes te maken.

De bakkers van ’t Stoepje zien dat veel mensen zich bezig houden met bijvoorbeeld gezonde voeding,  afvallen of sporten. Met de nieuwe broodlijn speelt de bakkerij in op deze  consumentenbehoefte.  

Teff Slankmik

De bakkerij heeft vijf broden onder de naam Stoepje Vitaal. Een van deze broden is de Teff Slankmik. Teff is een graan dat oorspronkelijk uit Afrika komt. Sinds 2001 wordt het in Nederland op kleine schaal geteeld.

De populariteit van teff neemt volgens de bakkers toe vanwege de vele belangrijke voedingsstoffen die het graan bevat. Zo bevat teff mineralen als ijzer en magnesium, maar ook antioxidanten en bevat het alle acht essentiële aminozuren. Dit was volgens de bakkers reden om een brood van dit graan te maken.

Brood voor gezond voedingspatroon

Naast het teff-brood heeft de bakker nog vier andere broden voor de Stoepje Vitaal-lijn ontwikkeld. Dit zijn de broden Chiamik, Joggingmik, Sportmik en Noten Rozijnen Stoet.

Reageer op dit artikel