nieuws

Snackgroenten bij vergadering verhoogt groenteconsumptie

Algemeen

Snackgroenten bij vergadering verhoogt groenteconsumptie

Mensen consumeren meer groenten wanneer dit wordt aangeboden op het werk tijdens een vergadering. Dit blijkt uit onderzoek, uitgevoerd door Wageningen University & Research in samenwerking met andere bedrijven.

Aan het onderzoek deden 2746 deelnemers mee. Bij de totaal 320 vergaderingen, die op verschillende tijdstippen plaatsvonden, werden de snackgroenten op diverse manieren aangeboden.  Volgens Marcel de Winter, accountmanager bij Sodexo, een van de cateraars die betrokken is bij het onderzoek ‘bevestigen de uitkomsten dat we met het aanbieden van snackgroenten op de goede weg zitten.’

De hele dag groenten

Bij het onderzoek werden tijdens vergaderingen groenten aangeboden aan medewerkers. De vergaderingen vonden op verschillende momenten van de dag plaats. Medewerkers konden de groenten pakken uit een doos  met verschillende soorten groenten, of ze kregen een eigen beker die gevuld was met snackgroenten. Een aantal deelnemers kreeg de groenten met een schaal koekjes ernaast gepresenteerd.

Veel groenten gegeten

De meeste groenten werden gegeten wanneer medewerkers een eigen beker kregen aangeboden: 97 gram. Ook werden de snackgroenten gegeten wanneer koekjes op tafel stonden. Victor Immink van Wageningen Economic Research licht toe: “Een individuele benadering waarbij iedere deelnemer zijn eigen snackbeker krijgt, maakt het voor mensen extra aantrekkelijk om voor groenten te kiezen. Ook variatie in het groenteaanbod doet het goed”.

Over het onderzoek

Het onderzoek is onderdeel van de PPS (Publiek Private Samenwerking) ‘Meer groenten en fruit is goed voor iedereen’. Het project is een samenwerking tussen Wageningen University & Research, Greenco, Van Gelder, Bayer/Nunhems, GroentenFruit Huis. Ook Sodexo, Albron en Eurest waren bij de studie betrokken. De PPS loopt van 2014 tot en met 2016 en is een initiatief binnen de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Reageer op dit artikel