nieuws

Productnieuws: Ekoplaza lanceert app voor ‘verborgen voedingsstoffen’

Algemeen

Productnieuws: Ekoplaza lanceert app voor ‘verborgen voedingsstoffen’

De biologische supermarktketen Ekoplaza brengt een vernieuwde app op de markt die consumenten ondersteunt in het maken van een bewuste en gezonde keuze. Bijzonder aan de app is dat deze producten scant op ‘verborgen’ E-nummers en plastics. Ook is het mogelijk via de app boodschappen te bestellen.

Volgens Ekoplaza zijn consumenten steeds vaker bezig met wat er precies in hun voeding zit. Ekoplaza zegt de consument een steuntje in de rug te willen geven en daarom hebben zij een ingrediëntenscanner aan de al bestaande Ekoplaza-app toegevoegd. Ook geeft de app informatie over cosmeticaproducten.

Stoplichtkleuren

Met de scanner kunnen E-nummers en plastics worden gescand. Met kleuren wordt een beoordeling van de ingrediënten in relatie tot de gezondheid gegeven. Erik Does, algemeen directeur van Ekoplaza: ‘Ik denk dat je er als consument van schrikt hoe misleidend een etiket in sommige supermarkten kan zijn. We helpen de consument graag om de etiketten op levensmiddelen en cosmetica goed te interpreteren.’

Boodschappen bestellen

Verder kunnen consumenten met de app boodschappen bestellen. Deze bestellingen kunnen worden opgehaald op één van de honderd afhaalpunten of ze kunnen worden thuisbezorgd. Via een barcode-scanner kunnen boodschappen in het digitaal winkelmandje worden geplaatst. Als voorbeeld: als thuis het laatste pak koffie in gebruik gaat, kan de barcode met de telefoon worden gescand en het product wordt vervolgens op het boodschappenlijstje worden geplaatst.

Wekelijkse aanbiedingen

Ekoplaza zegt zich in te zetten om iedereen te helpen aan een gezonde leefstijl. Daarom zijn in de app wekelijks nieuwe aanbiedingen te vinden die volgens Ekoplaza een gebalanceerd en gevarieerd eetpatroon garanderen. De app is momenteel alleen voor iPhone beschikbaar.

Reageer op dit artikel