nieuws

Productnieuws: Mona puddingen minder zoet

Algemeen

Productnieuws: Mona puddingen minder zoet

Mona maakt haar puddingen minder zoet. Na uitgebreid consumentenonderzoek blijkt dat de consument voorkeur geeft aan minder zoete puddingen met meer echte ingrediënten.

Met behulp van een panel van ruim 2500 consumenten is een verbeterd pudding-assortiment tot stand gekomen. Volgens Astrid Bakker, manager Nutrition Communication bij Friesland Campina, ‘was het een uitgebreid traject van meerdere rondes waarbij experts en consumenten verschillende recepturen hebben geproefd en beoordeeld’. De beste recepturen zijn nu verkrijgbaar in de supermarkt.

Geen suikervervangers

‘Voor de suiker zijn geen andere zoetstoffen in de plaats gekomen, de toetjes zijn echt minder zoet geworden,’ zegt Bakker. ‘De consumenten gaven aan dat de puddingen minder zoet mochten en daar hebben we dan ook naar geluisterd.’ De hoeveelheid suiker die er uitgehaald is, verschilt per pudding. Smaak stond volgens Bakker wel altijd op nummer één.

Echte ingrediënten 

In de puddingen zijn meer echte ingrediënten toegevoegd. Zo bevat de dame blanche pudding nu naast cacao ook 1,2 procent chocolade. Volgens de makers is dit in pudding een substantiële hoeveelheid, omdat pudding in de eerste plaats wordt gemaakt op basis van melk. De bitterkoekjespudding bevat nu echte amandelen. ‘Bitterkoekjes worden immers gemaakt van amandelen, dus deze moeten er wel echt in zitten’, aldus de makers.

Naast deze puddingen heeft Mona ook de recepten van haar frambozenpudding, browniepudding, caramelpudding, griesmeelpudding en chipolatapudding vernieuwd.

Voorloper

Mona is onderdeel van FrieslandCampina. FrieslandCampina verlaagt sinds 2009 structureel het suikergehalte in zijn producten. Afgelopen twee jaar is er focus gelegd op de suikerverlaging in de verwenproducten zoals vla en Mona pudding. Daar is nu het verbeterde assortiment van de Mona puddingen het product van.

Reageer op dit artikel