nieuws

Productnieuws: PLUS breidt biologisch assortiment uit

Algemeen

Productnieuws: PLUS breidt biologisch assortiment uit

Supermarktketen PLUS ziet de verkoop van biologische producten stijgen. Daarom verdubbelt de keten het assortiment biologische producten.

Acht procent van de omzet kwam afgelopen jaar van de verkoop van producten met duurzame keurmerken. Het keurmerk biologisch nam hierbij de eerste plaats in en dat is voor PLUS de reden om uit te breiden.

Uitbreiding biologisch

Afgelopen jaar al voegde PLUS producten als conservenbonen, muesli en deegwaar met biologisch keurmerk toe aan haar assortiment.

Dit jaar breidt PLUS zodanig uit, dat consumenten straks de keuze hebben uit 1500 biologische producten. Producten die worden toegevoegd zijn bijvoorbeeld biologische speltpasta en kokosolie. Ook wordt het assortiment groenten, fruit, vlees  flink vergroot,  zo geeft PLUS aan.

Bio is beter

PLUS heeft biologische producten hoog in het vaandel staan. Dat komt omdat biologisch volgens de supermarktketen beter is voor het welzijn van de dieren, maar ook voor de boer en het milieu.

De afgelopen tijd ligt de nadruk op biologische producten zodat deze extra aandacht krijgen. Zo was er voor de producten volop aandacht in de folder, de PLUS magazines en online.

Nieuw jasje

PLUS heeft biologische producten van het merk Bio+ in het assortiment. Deze worden dit jaar voorzien van een nieuwe verpakking. Zestig procent van de producten heeft momenteel al de nieuwe verpakking, dit jaar zijn vlees, vis en zuivel aan de beurt.

Biologisch niet duurder

Biologisch is volgens PLUS niet duurder dan de A-merken die de supermarktketen verkoopt. Soms is het zelfs wat goedkoper.

Reageer op dit artikel