nieuws

Productnieuws: Online training voor emotie-eters, op zoek naar onderliggende redenen

Algemeen

Productnieuws: Online training voor emotie-eters, op zoek naar onderliggende redenen

Het Vlaamse Valetudo Tools voor Diëtisten, onder leiding van diëtist Trees Peersman, introduceert de praktijkgerichte online training Help emo-eters. De training bestaat uit zes modules van ongeveer dertig minuten waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe emotie-eters begeleid kunnen worden.

Valetudo Tools voor Diëtisten heeft de missie praktijkondersteunende tools te ontwikkelen die bijdragen in de dagelijkse praktijk van de diëtisten. Dit baseert zij op zes jaar ervaring binnen het domein van emotioneel eten in haar diëtistenpraktijk in België.

 

Wel weten en willen, niet kunnen

Een klassieke voedingsaanpak helpt bij die mensen op lange termijn niet echt, zo schrijft Trees Peersman. In haar praktijk ziet ze dat cliënten wel weten wat ze moeten doen, het ook wel willen maar het op één of andere manier niet kunnen.

Bij deze situatie is een aanpak nodig waarbij de onderliggende redenen verkend worden. Een diëtist of voedingscoach kan met zes modules van ongeveer dertig minuten het verschil maken en emotionele eters begeleiden in de praktijk door gerichte oefeningen toe te passen.

Kijk voor meer informatie op de website.

Reageer op dit artikel