nieuws

Patiënten bedanken hun verpleegkundige en arts met groentepakket

Algemeen

Patiënten bedanken hun verpleegkundige en arts met groentepakket

Vandaag, Wereld Diabetes dag, 14 november, krijgen 150 verpleegkundigen en huisartsen die patiënten met Diabetes type 2 hebben begeleid tijdens het programma een groentepakket aangeboden. De zorgprofessionals hebben volgens Stichting Voeding Leeft een grote rol gespeeld bij de leefstijl verandering van deze patiënten.

Door meer in te spelen op vers en onbewerkt voedsel in combinatie met genoeg beweging, ontspanning en voldoende slaap kunnen patiënten de ziekte zelf ‘omkeren’ volgens de stichting.

Gebaar

De huisarts en de verpleegkundige zijn bij de leefstijlverandering van de patiënten een belangrijke eerste schakel geweest volgens de stichting. Via deze manier wil de stichting de hulpverleners bedanken door middel van een groente pakket aan te bieden.

Stichting Voeding Leeft

Stichting Voeding Leeft heeft een programma ontwikkeld Keer Diabetes2 Om. Met dit programma probeert de stichting Diabetespatiënten te ondersteunen tijdens het veranderen van hun leefstijl. Zo’n 1000 mensen hebben het programma gevolgd en bij 87% van de deelnemers is na 1 jaar de Diabetes type 2 geheel of gedeeltelijk omgekeerd.

Programma

Het keer Diabetes 2 Om-programma leert diabetespatiënten meer grip te krijgen op de ziekte. Onder begeleiding van een diëtist, coach, verpleegkundige en programmacoördinator wordt er binnen zes maanden gewerkt aan nieuwe leefstijl. De focus ligt op voeding, beweging, reduceren van stress, voldoende slaap en ontspanning in dit programma.

Stichting Voeding Leeft

Stichting Voeding Leeft heeft samen met wetenschappers, artsen en andere professionals deze leefstijlprogramma’s ontwikkeld. Dit initiatief wordt daarnaast gesteund door Nationaal Actieplan Groenten en Fruit en GroentenFruit Huis. Ook ondersteunt de Diabetes Vereniging Nederland het programma en VGZ vergoedt het programma.

 

Reageer op dit artikel