nieuws

FrieslandCampina eerste met PlanetProof melk

Algemeen

FrieslandCampina eerste met PlanetProof melk

De eerste melkpakken met het ‘On the way to PlanetProof’-keurmerk staan in de winkels. Aan het keurmerk kunnen klanten zien dat ze kiezen voor duurzame melk. Ook voldoet de melk aan de eisen, die Stichting Milieukeur heeft gesteld, op het gebied van dierenwelzijn, natuur en klimaat. FrieslandCampina is het eerste bedrijf dat aan deze eisen voldoet.

De PlanetProof melk wordt geproduceerd in een PlanetProof melkveehouderij. Dit houdt in dat op de melkveehouderijen boeren en zuivelondernemingen samen werken aan het verbeteren van natuur, klimaat en dierenwelzijn. Voor klimaat betekent dat bijvoorbeeld het gebruik van duurzame energie en minder CO2-uitstoot, voor natuur minder bestrijdingsmiddelen en meer ruimte voor bloemen en insecten en voor de koe bijvoorbeeld massageborstels, eigen ligbedden en weidegang.

Bekijk het certificatieschema van PlanetProof.

Bewondering FrieslandCampina

Marjolein Sonnema, directeur Generaal Agro van het ministerie van LNV: “Ons ministerie werkt hard aan verduurzaming van de landbouwsector. Minister Carola Schouten heeft onlangs haar Kringloopvisie gepresenteerd. Dat zoveel melkveehouders zo snel acteren op ‘PlanetProof’, en op deze wijze invulling geven aan de Kringloopvisie, vinden wij heel bijzonder.”

Ook Gijs Dröge, directeur Stichting Milieukeur, spreekt zijn bewondering uit over FrieslandCampina. “Het is een bijzonder knappe prestatie van de melkveehouders van FrieslandCampina dat ze samen met het bedrijf konden voldoen aan alle eisen van het keurmerk en Nederland vandaag de kans bieden om meer milieu-impact te maken.”

Voorloper in duurzame zuivel

Hein Schumacher, CEO FrieslandCampina: “Als FrieslandCampina willen we voorloper zijn in duurzame zuivel. Samen met onze leden-melkveehouders werken we daarom al jaren aan een duurzamere melkveehouderij. Dankzij het ‘On the way to Planet Proof’-keurmerk laten we zien hoe we ook hierin de volgende stap zetten en blijven zetten. Door zuivel met het ‘On the way to Planet Proof’-keurmerk te kopen, beloont de consument rechtstreeks melkveehouders die zich inzetten voor dier, natuur en milieu.”

Reageer op dit artikel