nieuws

Productnieuws: Keesmakers brengt eiwitrijke keesblokjes op de markt

Algemeen

Productnieuws: Keesmakers brengt eiwitrijke keesblokjes op de markt

In de zorg is het voor diëtisten vaak een uitdaging om patiënten op een makkelijke manier te voorzien van voldoende eiwitten constateerde het bedrijf Keesmakers. Eiwitten zijn nodig voor herstel van ziekte of na een herstel van een operatie. Hierom ontwikkelde Keesmakers de zogenoemde Keesblokjes. Ze bevatten tien gram eiwit per portie en zijn door zorgprofessionals makkelijk te serveren zij aan hun patiënten.

Kees is gemaakt voor kaasliefhebbers die een bewustere keuze willen maken. Zo bevat kees 50% minder verzadigd vet dan een vergelijkbare 48+ kaas.

 

25% minder zout

‘De goede eigenschappen van ons product maken het uitermate geschikt voor de zorg: meer onverzadigde vetten, 25% minder zout, lactosevrij en vol eiwit’, zegt Daan Rijntjes, algemeen directeur van Keesmakers. ‘Vanaf het begin is er veel vraag geweest vanuit de zorg naar blokjes Kees. We zijn blij dat we met onze blokjes kunnen helpen met het bestrijden van ondervoeding in de zorg!’

Veel ondervoeding in ziekenhuizen

Volgens de Nederlandse Stuurgroep Ondervoeding is bijna vijftien procent van alle patiënten bij opname ondervoed. Op sommige afdelingen loopt het aantal ondervoede patiënten op tot ruim 38%. Om deze ondervoede patiënten te helpen bij hun herstelproces, kunnen deze extra eiwitten een belangrijke rol spelen volgens de stuurgroep. In één portie van een Keesblokje zit 37 gram zit 10 gram eiwit, wat volgens de makers een ‘makkelijke’ bijdrage kan leveren aan de dagelijkse eiwitbehoefte van ondervoede patiënten.

St. Antoniusziekenhuis eerste ziekenhuis

Het St. Antoniusziekenhuis is een gespecialiseerd ziekenhuis in hart& vaat, long en kanker en biedt daarnaast algemene zorg. Het ziekenhuis is in meerdere steden in Nederland gevestigd. Het ziekenhuis is het eerste ziekenhuis dat deze blokjes opneemt in het assortiment. ‘We zijn al lang op zoek naar gezond en hartig tussendoortje. Wij hadden ook al de plakken van Keesmakers en zijn erg blij dat we het blokje nu als eerste kunnen introduceren’, aldus Fred van de Kamp, Coördinator Patiënten voeding in het St. Antonius ziekenhuis.

Reageer op dit artikel