Bijeenkomst International Probiotics Association

Voedingskundigen kijken voor het merendeel sceptisch aan tegen probiotica. Die scepsis werd begin dit jaar nog eens gevoed door de resultaten van het Utrechtse onderzoek onder patiënten met ernstige ontsteking van de alvleesklier (pancreatitis). Geheel tegen de verwachting in bleken er in de probiotica-groep meer doden te zijn gevallen dan in de controlegroep. Het is de vraag of de algemene scepsis terecht is. Het vermoeden dat probiotica een rol kunnen spelen in de voeding en als medicijn wordt steeds sterker, zo bleek op een congres over probiotica dat half april in het Amerikaanse Beverly Hills werd georganiseerd door de International Probiotics Association.

Download hier de pdf.

Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Albert Heijn en Linda lanceren tijdschrift over groente en fruit

Albert Heijn en Linda lanceren tijdschrift over groente en fruit

Albert Heijn lanceert samen met de redactie van Linda het tijdschrift ‘Vrucht’. Hiermee willen de partners de consumptie van groente en fruit stimuleren.Albert Heijn doet jaarlijks onderzoek naar groente en fruit. Uit de meest recente groente- en fruitmonitor blijkt dat Nederlanders steeds meer groente en fruit eten. Echter haalt 58% van de ondervraagden...

Albert Heijn lanceert nieuw tijdschrift over gezondheid

Albert Heijn lanceert nieuw tijdschrift over gezondheid

Een nieuw gratis tijdschrift van Albert Heijn, ‘Gezond Vooruit’, moet mensen inspireren om gezonder te gaan eten en leven.De super gaat het tijdschrift huis-aan-huis verspreiden in heel Nederland. Ook is het verkrijgbaar in alle supermarkten van de Albert Heijn. ‘Gezond Vooruit was al een plan dat we hadden, maar nu passender dan ooit’ vertelt Marit...