Stem op je favoriet voor de Gezonde Innovatie Awards

Beeld: Gezonde Innovatie Awards

Tot en met zondag 16 januari kun je stemmen op je favoriete innovaties voor de Gezonde Innovatie Awards, een complimentenprijs voor producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eetpatroon. Foodlog en FoodPersonality reiken de prijs uit. 

De vakjury, die uit verschillende disciplines bestaat, koos uit de aanmeldingen 39 genomineerden. Dit zijn producten en initiatieven van kleine startups tot grote gevestigde partijen, zoals de campagne Geef Kleur Door van Nationaal Actieplan Groenten en Fruit, HAK’s Helpende Bord en het platform BewusterKoken. Stemmen kan ook op producten die een gezonder eetpatroon bevorderen, zoals vriesvers van Bonduelle en muesli van TastyBasics.

Foodlog en FoodPersonality willen met deze prijs een bijdrage leveren aan de transitie naar een gezondere voedselomgeving en reiken de award voor de tweede keer uit. Stemmen kan op gezondeinnovatie.com. Begin februari worden de winnaars bekendgemaakt.  

Lees ook
Studenten Inholland Delft presenteren innovatieve food-startups

Studenten Inholland Delft presenteren innovatieve food-startups

Van glutenvrije poffertjes tot een likeur van overgebleven sinaasappelschillen. Ook dit jaar brengen studenten van de opleiding Food Commerce and Technology in Delft nieuwe producten en diensten op de markt, tijdens de minor Challenge Ondernemen.

Kijktip │ Broodje Gezond

Kijktip │ Broodje Gezond

Beeld: JESHOOTS.com via Pexels Deze vrijdag tippen we Broodje Gezond van KRO NCRV. In deze videoserie onderzoeken ze allerlei feiten en fabels rondom voeding en gezondheid. Want hoe gezond zijn vitaminepillen eigenlijk en wat is het nut van vezels? Ersin Kiris en Marlijn Weerdenburg bespreken iedere aflevering een voedselhype of gezondheidsmythe....

€40 miljoen voor gezonde voeding op Antwerpse scholen

€40 miljoen voor gezonde voeding op Antwerpse scholen

De stad Antwerpen trekt €40 miljoen uit voor gezonde maaltijden op kleuter- en basisscholen. Aanleiding is de slechte gesteldheid van het eetpatroon van basisschoolkinderen.