Studenten Inholland Delft presenteren innovatieve food-startups

Beeld: Inholland

Van glutenvrije poffertjes tot een likeur van overgebleven sinaasappelschillen. Ook dit jaar brengen studenten van de opleiding Food Commerce and Technology (Hogeschool Inholland Delft) nieuwe producten en diensten op de markt, tijdens de minor Challenge Ondernemen.

De studenten van de startup Tummy Foods willen een volledig glutenvrij poffertje op de markt brengen. Ze vinden dat kinderen met een glutenallergie nog weinig mogelijkheden hebben voor een lekkere lunch. De startup Chitroen ontwikkelt jam die bestaat uit citroen en chiazaad, waarmee ze de consument een gezond broodbeleg aanbieden.

Parfum voor extra smaakdimensie

De studenten van de startup Food Parfume willen met behulp van een destillaat drie verschillende smaken ‘parfum’ op de markt brengen. Deze kun je over eten sprayen voor een extra smaaksensatie. Stefan Hentzen van Food Parfume: “Met een geur kan de smaak nog intenser worden. Hierdoor had ik het idee om een parfum te ontwikkelen waarmee je die extra smaakdimensie kan creëren.”

Duurzame producten

Sommige startups richten zich op duurzaamheid. Banana Peely Bread wil de reststroom van bananen en bananenschillen tegengaan. Hun doel is om overrijpe bananen van winkels op de halen en deze te verwerken in een bananenbroodbeslag. De startup Peel Liqueur bedacht het product Narancello: een likeur van sinaasappelschillen, geproduceerd op een traditionele manier. “De sinaasappelschillen die wij gebruiken, worden normaliter weggegooid”, aldus Marsha Moest van Peel Liqueur.

Tijdens het FICA Winter Event krijgen de studenten de kans om hun producten te presenteren. Deze vindt online plaats op 19 januari.

Bron: Inholland

Lees ook
Food belangrijke speler in KVK Innovatie Top 100 2021

Food belangrijke speler in KVK Innovatie Top 100 2021

Dertien bedrijven uit de food- en agrisector hebben een plek bemachtigd in de KVK Innovatie Top 100 van 2021. We zetten ze op een rijtje.

Recensie | Is de veldboon het nieuwe soja?

Recensie | Is de veldboon het nieuwe soja?

In oktober organiseerde hogeschool InHolland een webinar over veldbonen als eiwitbron. Zijn de voedingswaarden in orde? En hoe zit het met het economische plaatje? Experts Peter Voshol en Fred van der Velde legden het uit in een boeiend college dat me aan het denken heeft gezet.

Consortium ontwikkelt 3D-printer voor gepersonaliseerde voeding

Consortium ontwikkelt 3D-printer voor gepersonaliseerde voeding

Beeld: Opt Lasers via Unsplash Een flexibel voedselproductiesysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van onder andere 3D-printen. Dat is waar het samenwerkingsproject Imagine om draait. De technologie kan uitkomst bieden voor bijvoorbeeld COPD-patiënten en defensie.  Imagine is een consortium tussen Wageningen University & Research (WUR),...