Verbreding en verdieping | Blijven leren, blijven ontwikkelen

VNU 3-22 Opleidingen

Ben je diëtist en wil je een of meerdere geaccrediteerde nascholingscursussen volgen? Voeding Nu zet er een aantal op een rijtje die in 2022 plaatsvinden.

Pro Education

In mei en september kun je in Utrecht terecht voor de 3-daagse cursus Motivational Interviewing, waarin je leert wat jouw invloed is op het proces van gedragsverandering bij cliënten. Tijdens de 3-daagse cursus Acceptance and Commitment Therapy (in Utrecht of digitaal), leer je ACT (een evidence based practice binnen de gedragstherapie) toe te passen, zodat je de psychologische flexibiliteit van je cliënt kunt vergroten. De 1-daagse cursus Innovaties in de Zorg brengt je op de hoogte van recente, innovatieve ontwikkelingen in de zorg. Ook Ethische Dilemma’s in de Zorg duurt 1 dag en geeft je praktische handvatten om dilemma’s uit de dagelijkse praktijk op te lossen. Tot slot de 1-daagse cursus Oncologie en Diëtetiek in de Eerste Lijn, waarin je leert hoe je patiënten met kanker passend voedingsadvies kunt geven.

Psydi Scholingen

Psydi Scholingen is opgericht door gedragstherapeut en diëtist Tiny Geerets en biedt diverse psychologie-gerelateerde scholingen (zoals cognitieve gedragstherapie en positieve psychologie) en scholingen over eetstoornissen (gekoppeld aan bijvoorbeeld bariatrie, sport en diabetes). Alle cursussen vinden meerdere keren per jaar plaats in Utrecht en kunnen soms op locatie worden gegeven.

Advanced Dietetics

In september start via expertisecentrum Voeding & Beweging de deeltijdstudie Advanced Dietetics voor paramedisch diëtisten, waarin je je diëtistische competenties verdiept en verhoogt tot WO-niveau. Coördinatie is in handen van diëtist-onderzoeker Hinke Kruizenga en diabetesdiëtist Esther Pekel. In vijf maanden tijd oefen je in kritisch redeneren via twee collegedagen in Amsterdam, een uitgebreide praktijkstage in het Amsterdam UMC en diverse casuïstiekbesprekingen. Je past allerlei diagnostische maten en evaluatiemethodieken toe, schrijft een factsheet en doet een mondeling assessment examen.

HAN

Bij hogeschool HAN kun je in het najaar onder andere terecht voor de 2-daagse cursus COPD voor diëtisten. Daarin doe je kennis en vaardigheden op in assessment en begeleiding van mensen met COPD. Tijdens de 2-daagse cursus Dieetbegeleiding bij migranten leer je over ziekten in verschillende etnische groepen en over verschillende effecten van de behandeling. Ook oefen je met interculturele communicatie, verschillende eetculturen en taalbarrières. Tot slot heeft de HAN de cursus Kindervoeding en kinderdiëtetiek geactualiseerd, verbreed en uitgebreid.

Meer over
Lees ook
Gans als borrelhapje

Gans als borrelhapje

In ons land hebben we een overschot aan wilde ganzen. Kun je daar iets mee? Een aantal studenten bedacht een toepassing, in de vorm van borrelhapjes. Willemijn ten Hoor (22) besloot het concept verder uit te breiden en staat nu aan het roer van Saucijs UNIQ.

Prentenboek over gezonde voeding voor basisscholen

Prentenboek over gezonde voeding voor basisscholen

Studio Groot doneert samen met Koppert Cress een prentenboek over gezonde voeding aan alle basisscholen in Westland en Midden-Delfland. Het boek vertelt kinderen de do’s en don’ts van gezonde voeding en legt uit waarom vitamines belangrijk zijn.

Project Kok in de klas leert basisschoolkinderen over smaak en koken

Project Kok in de klas leert basisschoolkinderen over smaak en koken

Vanaf deze week gaan zestig professionele koks om een kookles te verzorgen op zestig basisscholen in Nederland, voor het event Kok in de klas. Het event is bedoeld om kinderen te leren over smaak, koken en het koksvak. Ook wil de organisatie kinderen laten kennismaken met meer verschillende soorten groenten en fruit.