Artikelen
Ondervoeding: who cares?

Ondervoeding: who cares?

Uit Voeding Nu 2: Perspectieven van diëtisten en ouderen over ondervoeding – Uit gesprekken met wetenschappers en diëtisten betrokken bij het project Cater with Care® kwam naar voren dat een voldoende eiwitinname in de knel komt als ouderen eetlust verliezen en minder gaan eten, bijvoorbeeld door ziekte of eenzaamheid. Binnen dit project ontwikkelde...

WHOA!

WHOA!

Sinds 1 januari 2021 hebben ondernemers die in zwaar weer verkeren een nieuw instrument in handen om een faillissement te voorkomen: de Wet Homologatie Onderhands Akkoord.

Weerstand in verschillende verschijningen

Weerstand in verschillende verschijningen

‘Juist nu is het belangrijk om aandacht te besteden aan leefstijl’, een boodschap die regelmatig terugkomt in deze coronatijd.In een brandbrief aan het kabinet werd recentelijk zelfs opgeroepen om een campagne te starten over het belang van een gezonde leefstijl tijdens deze pandemie (1). Door onder andere gezonder te eten kan de weerstand immers worden...

'We moeten cliënten van de Voedselbank-supermarkt stimuleren gezonde keuzes te maken'

'We moeten cliënten van de Voedselbank-supermarkt stimuleren gezonde keuzes te maken'

De passie van... Susan Vermunt. NAV-lid en Supermarktmanager bij Voedselbank Rotterdam.Hoe bent u in de voedingswereld terechtgekomen? ‘Ik hield altijd erg van koken en later is de link naar gezondheid ontstaan. Na de havo heb ik Voeding & Diëtetiek gestudeerd in Nijmegen. Mijn interesse naar de fysiologie van voeding werd steeds groter, waardoor...

Interview met Wageningse onderzoekers: Biomerker voor suikerinname tackelt nadelen zelfrapportage

Interview met Wageningse onderzoekers: Biomerker voor suikerinname tackelt nadelen zelfrapportage

De WHO noemt de bewijslast voor de relatie tussen ziekte, overgewicht en suikerinname ‘van matige kwaliteit’. Dat de bewijslast onvoldoende is, kan veroorzaakt worden door de onnauwkeurigheid van de meetmethoden in onderzoek naar voedingsinname. Een veelgebruikt meetinstrument, dat gevoelig is voor fouten, is zelfrapportage. Dr. Jeanne de Vries en ir....

Carnitine: iedereen heeft het, maar bijna niemand weet het. Wat is carnitine eigenlijk? Wat doet het en wat gebeurt er als het in meerdere of mindere mate aanwezig is in het lichaam? Zes studenten van de opleiding Food Commerce & Technology van Hogeschool Inholland deden, onder supervisie van een docentonderzoeker, een literatuuronderzoek.Carnitine,...

Standpunt Voedingscentrum: voeding en weerstand

Standpunt Voedingscentrum: voeding en weerstand

Er is op dit moment onvoldoende bewijs voor dat de inname van extra voedingsstoffen of -middelen helpt om je weerstand te verhogen. Door gezond te eten ondersteun je je afweer. Of dit helpt om je beter tegen corona te beschermen, weten we niet. Maar je verlaagt wel het risico op overgewicht en chronische ziekten. Van verschillende vitamines en mineralen...

Ontbinding contract na leugen over vakantie

Ontbinding contract na leugen over vakantie

Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Zo ook in een uitspraak van de rechtbank Overijssel uit december 2020. In deze zaak werd een werkgever geconfronteerd met ontoelaatbaar gedrag van een werknemer, wat tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst heeft geleid.

Gekweekt vlees: diervriendelijk maar (nog) niet milieuvriendelijk

Gekweekt vlees: diervriendelijk maar (nog) niet milieuvriendelijk

Kweekvlees wordt gepresenteerd als diervriendelijker én milieuvriendelijker alternatief voor slachtvlees. Maar wat dat laatste betreft, gaat die vlieger lang niet altijd op.

Mike Kraan vond zijn droombaan in de vleessector

Mike Kraan vond zijn droombaan in de vleessector

Het juiste vak kiezen was een flinke puzzel voor Mike Kraan (24). Totdat hij in de vleessector terechtkwam: hier zit hij op zijn plek. Bij online slagerij en barbecuewinkel Beef Exclusief gaat hij recht op zijn doel af.

Voeding Nu Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.

Inschrijven
Voeding Nu
Voeding Nu

Superaanbieding!
1 jaar Voeding Nu, het eerste jaar slechts € 87,75 met korting, excl. btw

Profiteer nu
Editie 2 2021
Editie 2 2021

In Voeding Nu 2 staan ouderen in de schijnwerpers. Online lezen? Dat kan hier!

Lees meer
Evenementen

Cursus Levensmiddelenchemie

16 november 2021 - 15 februari 2022

Lees meer

Cursus Zuiveltechnologie

2 september 2021 - 13 januari 2022

Lees meer

Cursus Bakkerijtechnologie

2 september 2021 - 27 januari 2022

Lees meer
Voeding Nu op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea