Artikelen
HAS Hogeschool aan de slag met maatschappelijke uitdagingen

HAS Hogeschool aan de slag met maatschappelijke uitdagingen

Bij HAS Hogeschool staat een goede aansluiting bij het werkveld voorop. Daarom werkt de hogeschool op verschillende manieren samen met het bedrijfsleven.

‘Lange leefstijlinterventie kinderen met obesitas werkt’

‘Lange leefstijlinterventie kinderen met obesitas werkt’

Wat is volgens hoogleraar en kinderarts prof. dr. Anita Vreugdenhil van het Maastricht UMC+ (MUMC+) het belangrijkste voor kinderen met ernstig overgewicht of obesitas om tot een gezonde leefstijl te komen? “Langdurige begeleiding op maat. We weten dat het werkt.”

ZonMw-projecten brengen studenten samen

ZonMw-projecten brengen studenten samen

Preventie wordt binnen de zorg steeds belangrijker, maar hoe integreer je dat in een opleiding? Interprofessionele samenwerking is daarbij cruciaal, aldus Public Health-docent Anna Kersten.

Transitie naar gezonder en duurzamer voedselaanbod noodzakelijk

Transitie naar gezonder en duurzamer voedselaanbod noodzakelijk

De voedingsindustrie moet veranderen en met een duurzamer en gezonder aanbod komen. Daarvoor pleit keynote speaker Jaap Seidell tijdens zijn lezing op de tweede dag van Food Technology. “We hebben ons kapot geïnnoveerd aan producten voor kinderen, maar het zijn allemaal producten die ze eigenlijk niet zouden moeten eten.”

Standpunt Voedingscentrum | Zijn plantaardige dranken goed alternatief voor zuivel?

Standpunt Voedingscentrum | Zijn plantaardige dranken goed alternatief voor zuivel?

Voor onze gezondheid en het milieu is het goed om op te schuiven naar meer plantaardige en minder dierlijke voedingspatronen [1, 2]. Minder vlees én minder zuivel zou je misschien zeggen. Maar is het zo simpel?Voor vlees lijkt gezond en duurzaam meer hand in hand te gaan dan voor zuivel. Tegelijkertijd groeit het aanbod aan plantaardige zuivelvervangers...

Prof. dr. ir. Kees de Graaf met emeritaat: ‘Ultra-processed foods niet per definitie verkeerd’

Prof. dr. ir. Kees de Graaf met emeritaat: ‘Ultra-processed foods niet per definitie verkeerd’

'Het effect van eetsnelheid' en 'De rol van zoetheid'. Twee studies waarbij dr. ir. Kees de Graaf als hoogleraar Sensoriek en Eetgedrag aan Wageningen University & Research (WUR) een grote rol heeft gespeeld. Onlangs ging hij met emeritaat, op 12 mei spreekt hij zijn afscheidsrede uit.

Gezond en duurzaam eetgedrag volgens experts

Gezond en duurzaam eetgedrag volgens experts

Voedingsbeleid heeft zich tot nu toe vooral gefocust op het bevorderen van de gezondheidswinst voor het individu. Het belang van het includeren van het duurzaamheidsperspectief wordt echter steeds meer benadrukt. Daarom startte het SWITCH project met de vraag: hoe benaderen experts in het werkveld deze combinatie van gezond én duurzaam voedingsgedrag?

Insecteneiwit zoekt beste toepassing

Insecteneiwit zoekt beste toepassing

2021 was een goed jaar voor het consumptie-insect (al denkt het beestje daar zelf mogelijk anders over). Na de meelworm en de sprinkhaan kreeg ook de krekel goedkeuring van de Europese commissie om als ’novel food’ voor menselijke consumptie te worden toegelaten.

NAV-lid Marije Seves: Hoe bewegen we consument richting duurzaam?

NAV-lid Marije Seves: Hoe bewegen we consument richting duurzaam?

Wie is Marije Seves? Geboren: 13 september 1988 Woont in: Breda Functie: Expert duurzaam eten bij het Voedingscentrum 1 Hoe bent u in de voedingswereld terechtgekomen? Toen ik een jaar of 10 was, besloot mijn moeder vegetarisch te gaan eten. Ze heeft dit mij of mijn zusjes nooit opgelegd, maar één voor één besloten we dat...

Catering vier ziekenhuizen past na cursus aanbod aan

Catering vier ziekenhuizen past na cursus aanbod aan

Horecamedewerkers van vier ziekenhuizen in de regio Rotterdam hebben het aanbod voedsel gezonder en duurzamer gemaakt nadat ze de Greendish Academy hadden gevolgd. Zo zijn vegetarische opties in de restaurants gestegen en is de milieu-impact van het aanbod verlaagd. Het belang en de urgentie van een duurzame en gezonde voedselconsumptie wordt de laatste...

Voeding Nu Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.

Inschrijven
Editie 5 2022
Editie 5 2022

Voeding Nu 5 staat helemaal in het thema van ouderen. Lees 'm hier!

Lees meer
Voeding Nu
Voeding Nu

Superaanbieding!
1 jaar Voeding Nu, het eerste jaar slechts € 45,00, excl. btw

Profiteer nu
Evenementen

Jongeren events bij Floriade: samen voor een duurzame toekomst

1 oktober 2022

Lees meer

Kindervoeding en Kinderdiëtetiek (basis)

14 oktober 2022

Lees meer

Training VITAL allergenen klassikaal (regio Utrecht)

17 november 2022

Lees meer
Voeding Nu op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea