“Duurzame voedingspatronen hier, moeten ook rekening houden met een beter milieu daar”

alpro

BEDRIJFSINFORMATIE - Minder voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong eten kan een weldaad zijn voor het milieu. Maar wat zijn de eventuele milieu-effecten van meer plantaardige voedingsmiddelen?

Perrine Laroche van het Instituut voor Milieuvraagstukken in Amsterdam heeft de prestigieuze prijs van de "Jonge wetenschapper" gewonnen. De Alpro Foundation reikt deze prijs jaarlijks uit voor beste wetenschappelijk artikel.

Haar gedetailleerde studie onderzoekt en lokaliseert de mogelijke milieueffecten van verschillende voedingspatronen in US door de producten te identificeren die in het land zelf en in het buitenland worden geproduceerd.

Het hele artikel is te vinden op: www.alprofoundation.orgSustainable diets here, should also consider better environments there - alpro Foundation

Via deze link is een compilatie van de presentatie van Laroche te zien.

Lees ook
Georganiseerde praktijkvoering en veilige interactie met jouw cliënt!

Georganiseerde praktijkvoering en veilige interactie met jouw cliënt!

BEDRIJFSINFORMATIE | Leefstijl, beweging, mindset en voedingsinterventies kunnen mensen helpen om gezonder te leven. Als er sprake is van een aandoening, dan is het een onderdeel van het behandelplan. De missie van Nutrilink is om mensen en hun professionals hierbij te helpen.

Danone moderniseert Nutricia

Danone moderniseert Nutricia

Nutricia bestaat 125 jaar en dat viert moederbedrijf Danone met forse investeringen. Het voedingsmiddelenbedrijf moderniseert de fabriek in Zoetermeer, zodat de productiecapaciteit van babyvoeding en medische voeding groter wordt, terwijl het water- en energieverbruik juist resp. 50 en 25 % dalen.

Schooltuin, samen eten of koken helpt

Schooltuin, samen eten of koken helpt

Gezond en duurzaam eten is een belangrijk thema voor opgroeiende kinderen en jongeren. Het verdient de voortdurende aandacht, ook op school. De effectiviteit van voedselonderwijs wordt vergroot door kennis te combineren met vaardigheden, zoals eten bereiden, proeven, samen eten of tuinieren in de schooltuin, en het betrekken van ouders hierbij.