“Duurzame voedingspatronen hier, moeten ook rekening houden met een beter milieu daar”

alpro

BEDRIJFSINFORMATIE - Minder voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong eten kan een weldaad zijn voor het milieu. Maar wat zijn de eventuele milieu-effecten van meer plantaardige voedingsmiddelen?

Perrine Laroche van het Instituut voor Milieuvraagstukken in Amsterdam heeft de prestigieuze prijs van de "Jonge wetenschapper" gewonnen. De Alpro Foundation reikt deze prijs jaarlijks uit voor beste wetenschappelijk artikel.

Haar gedetailleerde studie onderzoekt en lokaliseert de mogelijke milieueffecten van verschillende voedingspatronen in US door de producten te identificeren die in het land zelf en in het buitenland worden geproduceerd.

Het hele artikel is te vinden op: www.alprofoundation.orgSustainable diets here, should also consider better environments there - alpro Foundation

Via deze link is een compilatie van de presentatie van Laroche te zien.

Lees ook
Dutch Design: groene Camembert op basis van tuinbonen

Dutch Design: groene Camembert op basis van tuinbonen

Nieuwe ontwerpen met eiwitrijke peulvruchten van Hollandse bodem. Dat was het idee achter Food Lab Pulses waarbij een jaar lang een designer aan een primaire landbouwproducent werd gekoppeld. Tijdens de Dutch Design Week, afgelopen week, presenteerden vijf koppels in een webinar hun creaties, van ‘bonenmelk’ tot groene camambert, Fabambert genoemd.Het...

Deze 10 zaken moeten veranderen om voedselverspilling de nek om te draaien

Deze 10 zaken moeten veranderen om voedselverspilling de nek om te draaien

Wageningen Universiteit Food and Biobased Research licht in een rapport 10 kansen toe die voedselverspilling tegen kunnen gaan. De 10 kansrijke prioriteiten van Wageningen Universiteit doelen op het veranderen van wet- en regelgeving rondom het ontstaan en voorkomen van voedselverspilling.Jaarlijks wordt in Nederland naar schatting twee miljoen ton...

Visproducent Princes brengt reis van tonijn met blockchain in beeld voor consument

Visproducent Princes brengt reis van tonijn met blockchain in beeld voor consument

Visproducent Princes gaat met behulp van blockchaintechnologie de consument inzicht geven in de reis van een blik tonijn. Met een QR-code en een nieuw platform checkjevis.nl wordt er gestreefd naar meer transparantie.Hierover schrijft zustervakblad VMT. Meestal als VMT over tonijn schrijft, betreft het geen heel vrolijk nieuws rondom voedselveiligheid....