Het belang van gezonde voeding voor ons lichaam

Gezond eten_pexels

Gezonde voeding wordt steeds belangrijker. Niet alleen is dit belangrijk voor ons lichaam, maar ook voor onze geest. Wanneer je je namelijk niet lekker voelt, zal dit doorwerken in je hersenen. Niet voor niets is deze combinatie een hele belangrijke. Tijd dus om eens kritisch te gaan kijken naar wat gezonde voeding nu eigenlijk met ons lichaam doet en nog belangrijker, hoe ook jij ervoor kunt zorgen dat je gezond eet. Kortom, tijd om hier eens dieper in te duiken. Dus wil jij weten of gezonde voeding ook iets voor jou is en hoe je eenvoudig je huidige voedingspatroon kunt omgooien zodat het allemaal wat gezonder wordt, lees dan dit artikel goed door.

Je verliest gewicht

Heb je een paar kilo overgewicht en vind je het lastig om dit kwijt te raken? Dan is het beginnen met gezonde voeding een goede eerste stap. Belangrijk is natuurlijk wel dat je niet alleen gezond eet, maar je ook houdt aan de juiste porties. Je kunt namelijk wel aardappelen met groente eten, maar wanneer je iedere dag 400 gram gekookte aardappelen eet, dan is dit qua koolhydraten natuurlijk wel een enorme hoeveelheid op je dagelijkse maximale hoeveelheid. Wel is het zo dat wanneer je gezonde dingen eet, je per definitie minder calorieën binnenkrijgt. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een appel minder bevat, dan wanneer je een gevulde koek naar binnen werkt.

Je wordt beloond door je zorgverzekeraar

Steeds meer zorgverzekeraars hecht waarde aan gezonde voeding. Logisch ook, want wanneer je ongezond eet is de kans op hart-en vaatziekten een stuk groter, met als gevolg dat de verzekeraar hogere kosten heeft aan jou als patiënt. Niet voor niets zijn er daarom ook steeds meer verzekeraars die je hiervoor belonen. Dit doen ze middels een APP of speciaal coachingsprogramma. Wanneer jij voornemens ben om je zorgverzekering te gaan vergelijken zodat je de goedkoopste zorgverzekering kunt afsluiten, dan is het wel verstandig om ook hier even goed naar te kijken.

Je voelt je ook geestelijk fitter

Wanneer je veel suiker eet, is de kans vrij groot dat je je al snel moe en futloos voelt. Dit heeft als gevolg dat ook je productiviteit drastisch naar beneden gaat. Op het moment dat jij jezelf aanwent om dagelijks minimaal 1,5 liter water te drinken en onnodige suikers zoals snoep laat staan, dan zal je al snel merken dat je je een stuk fitter voelt en de dag heel anders begint. Niet voor niets wordt suiker daarom ook gezien als verslaving. Vooral wanneer je dagelijks veel suiker binnenkrijgt, zal je de eerste paar dagen merken dat je misschien last kunt krijgen van wat hoofdpijn. Wanneer je dit eenmaal door bent, zal je al snel merken dat het stukken beter met je gaat. 

Tot slot

Gezonde voeding is essentieel voor een gezonde levensstijl. Zorg er daarom dus ook voor dat je je houdt aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voeding voorgeschreven door het Voedingscentrum, zodat je zeker weet dat je alles wat je nodig hebt ook daadwerkelijk binnenkrijgt. Daarnaast is het ook belangrijk om voldoende te bewegen. Hierin is het advies om dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen. Dit kan wandelen zijn, maar ook fietsen, hardlopen of een andere sport.

Lees ook
Initiatieven voor kindergezondheid winnen Gezonde Innovatie Awards

Initiatieven voor kindergezondheid winnen Gezonde Innovatie Awards

49 producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eetpatroon dongen mee naar de Gezonde Innovatie Awards. Voor de derde keer reiken Foodlog, FoodPersonality en supermarkt.team deze complimentenprijs uit. Consumenten en de vakjury kozen hun favorieten uit de initiatieven van kleine ondernemers tot grote supers en uit gezondere producten, bijvoorbeeld...

50.000 kinderen op de BSO deden mee aan de Gezonde Smikkelweken

50.000 kinderen op de BSO deden mee aan de Gezonde Smikkelweken

50.000 leerlingen tussen de 4 en 12 jaar deden afgelopen zomer mee met de Gezonde Smikkelweken, een nieuw voedseleducatieprogramma gericht op buitenschoolse opvanglocaties (BSO). Onderzoek van het Louis Bolk Instituut onder zo’n 400 BSO-locaties laat zien dat maar liefst 99% van de BSO-medewerkers aangeeft opnieuw mee te willen doen.

Week van Snoep Goed daagt Nederlanders opnieuw uit gezond te snacken

Week van Snoep Goed daagt Nederlanders opnieuw uit gezond te snacken

Ruim een kwart van de Nederlanders houdt een negatief gevoel over na het eten van een ongezonde snack. Ondanks dit negatieve gevoel vervangt maar 12 procent van de Nederlanders dagelijks een ongezond tussendoortje voor een gezond alternatief. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting Week van Snoep Goed, uitgevoerd door Markteffect. Om Nederlanders bewuster...

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement