Lekkere alcoholvrije drankjes voor bij de bbq

Alcohol drinken_pixabay

De warme zomeravonden staan weer voor de deur. De ideale omstandigheden om een gezellige bbq te organiseren voor jou en je vrienden of familie. Bij een geslaagde bbq kan een lekker drankje uiteraard niet ontbreken. Meestal wordt er bier of wijn gedronken, maar het is uiteraard ook mogelijk om voor een alcoholvrije variant te gaan. In dit artikel vertellen wij jou meer over de mogelijkheden voor lekkere alcoholvrije drankjes die geschikt zijn bij een bbq.

Een zomerse bbq heeft een zomers drankje nodig.

De meeste bbq’s zullen in de zomer plaatsvinden. Bij die warme omstandigheden hoort een passend drankje. In de zomer heb je vaak behoefte aan een verkoelend drankje, daarom kan je kiezen voor alcoholvrij bier, denk aan een Radler. Dit alcoholvrije biertje heeft een citroensmaak, waardoor het erg verfrissend smaakt. Ideaal bij een bbq. Ook staat gemberbier bekend om de verfrissende werking. Hoewel de naam doet denken dat er alcohol in zit, is dit in de meeste gevallen niet het geval. Let hier goed op bij de aanschaf van dit drankje. 

Kies eens voor iets anders 

Wanneer je een keer geen zin hebt in bier of wijn, kan je kiezen om een alcoholvrije cocktail te maken. Er zijn tal van cocktails die even lekker, en soms nog wel lekkerder, smaken zonder dat deze alcohol bevatten. De zogenoemde ‘Virgin on the beach’ is de alcoholvrije variant van de wereldbekende cocktail ‘Sex on the beach’. Ook de Pina Colada is ook geschikt om zonder alcohol te maken. 
Officieel behoort het niet tot cocktails, maar de Spaanse specialiteit Sangria, is eenvoudig te maken zonder er alcohol aan toe te voegen. 

Voordelen van alcoholvrije drankjes 

Alcoholvrije drankjes zijn doorgaans in veel opzichten een gezondere keuze. Naast dat het geen alcohol bevat, bevat het ook nog eens minder calorieën dan de versie met alcohol. Hierdoor is het een ‘gezondere’ keuze. Alcohol heeft veel nadelige effecten op het menselijk lichaam. Naast de mogelijke kater bij een te grote inname bevat alcohol veel bacteriën en verhoogt het de kans op verschillende vormen van kanker.

Ben jij nou van plan om deze zomer een bbq te organiseren voor je vrienden of familie? Overweeg dan eens om alcoholvrije drankjes te schenken op deze avond. Het zal niks veranderen aan de gezelligheid, maar heeft wel degelijk effect op de gezondheid. Indien je gasten met de auto komen, kunnen zij aan het einde van de avond weer zorgeloos naar huis rijden.

Lees ook
Brood barst van de eiwitten

Brood barst van de eiwitten

Er is steeds meer aandacht voor eiwitten. Zeker bij mensen die graag sporten en goed voor hun lichaam zorgen. Dat die eiwitten te vinden zijn in vlees, vis, eieren en zuivel is voor bijna niemand een verrassing. Maar wat de meesten niet weten, is dat brood dé stille kracht is als het gaat om eiwitten.

Wees nog fitter tijdens het sporten met gezonde voeding

Wees nog fitter tijdens het sporten met gezonde voeding

Eiwitrijke voeding Gezonde voeding zorgt dat je veel fitter in je vel zit. Door jouw fitte gestel zullen ook je sportprestaties omhooggaan. Dit komt doordat gezonde voeding en eiwitten energie geven. Tevens geven ze een verzadigd gevoel zodat je minder snel snakt naar zoetigheid. Eiwitten in de ochtend bij het ontbijt zitten in kwark, yoghurt, melk,...

Trends en innovatie op internationale levensmiddelenbeurs Alimentaria

Trends en innovatie op internationale levensmiddelenbeurs Alimentaria

Van 4 tot en met 7 april 2022 wordt in Barcelona de internationale levensmiddelenbeurs Alimentaria gehouden. Zij wordt gehouden in combinatie met de vakbeurs Hostelco, die gewijd is aan de cateringsector.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement