Lekkere alcoholvrije drankjes voor bij de bbq

Alcohol drinken_pixabay

De warme zomeravonden staan weer voor de deur. De ideale omstandigheden om een gezellige bbq te organiseren voor jou en je vrienden of familie. Bij een geslaagde bbq kan een lekker drankje uiteraard niet ontbreken. Meestal wordt er bier of wijn gedronken, maar het is uiteraard ook mogelijk om voor een alcoholvrije variant te gaan. In dit artikel vertellen wij jou meer over de mogelijkheden voor lekkere alcoholvrije drankjes die geschikt zijn bij een bbq.

Een zomerse bbq heeft een zomers drankje nodig.

De meeste bbq’s zullen in de zomer plaatsvinden. Bij die warme omstandigheden hoort een passend drankje. In de zomer heb je vaak behoefte aan een verkoelend drankje, daarom kan je kiezen voor alcoholvrij bier, denk aan een Radler. Dit alcoholvrije biertje heeft een citroensmaak, waardoor het erg verfrissend smaakt. Ideaal bij een bbq. Ook staat gemberbier bekend om de verfrissende werking. Hoewel de naam doet denken dat er alcohol in zit, is dit in de meeste gevallen niet het geval. Let hier goed op bij de aanschaf van dit drankje. 

Kies eens voor iets anders 

Wanneer je een keer geen zin hebt in bier of wijn, kan je kiezen om een alcoholvrije cocktail te maken. Er zijn tal van cocktails die even lekker, en soms nog wel lekkerder, smaken zonder dat deze alcohol bevatten. De zogenoemde ‘Virgin on the beach’ is de alcoholvrije variant van de wereldbekende cocktail ‘Sex on the beach’. Ook de Pina Colada is ook geschikt om zonder alcohol te maken. 
Officieel behoort het niet tot cocktails, maar de Spaanse specialiteit Sangria, is eenvoudig te maken zonder er alcohol aan toe te voegen. 

Voordelen van alcoholvrije drankjes 

Alcoholvrije drankjes zijn doorgaans in veel opzichten een gezondere keuze. Naast dat het geen alcohol bevat, bevat het ook nog eens minder calorieën dan de versie met alcohol. Hierdoor is het een ‘gezondere’ keuze. Alcohol heeft veel nadelige effecten op het menselijk lichaam. Naast de mogelijke kater bij een te grote inname bevat alcohol veel bacteriën en verhoogt het de kans op verschillende vormen van kanker.

Ben jij nou van plan om deze zomer een bbq te organiseren voor je vrienden of familie? Overweeg dan eens om alcoholvrije drankjes te schenken op deze avond. Het zal niks veranderen aan de gezelligheid, maar heeft wel degelijk effect op de gezondheid. Indien je gasten met de auto komen, kunnen zij aan het einde van de avond weer zorgeloos naar huis rijden.

Lees ook

Over 4 weken alweer….. Health, Food & Technology Event | 1 december 2021

Dat voeding rechtstreeks van invloed is op gezondheid staat vast, maar… Welke rol kan technologie spelen bij o.a. het proces van bewustwording, samenwerking en gepersonaliseerde voeding? Wat heeft echt impact? Met wie kun je samenwerken? Hoe bereik je de maatschappij? Hoe maak je de gezonde keuze makkelijker en toegankelijk voor iedereen? Hoe realiseren we duurzame gedragsverandering? Wat zijn de ontwikkelingen op gebied van de drijvende krachten data en technologie? Tijdens het Health, Food & Technology Event krijg je gegarandeerd antwoord op al deze vragen door onder andere...

Free From Functional & Health Ingredients 2021: beter zakendoen voor retail en foodservice

Op 23 en 24 november a.s. vindt de Free From Functional & Health Ingredients 2021 plaats in de RAI Amsterdam. De expo koppelt potentiële zakenpartners aan elkaar en inspireert met conferences van tientallen toonaangevende sprekers van prestigieuze instellingen en bedrijven.

Georganiseerde praktijkvoering en veilige interactie met jouw cliënt!

BEDRIJFSINFORMATIE | Leefstijl, beweging, mindset en voedingsinterventies kunnen mensen helpen om gezonder te leven. Als er sprake is van een aandoening, dan is het een onderdeel van het behandelplan. De missie van Nutrilink is om mensen en hun professionals hierbij te helpen.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement