Lekkere alcoholvrije drankjes voor bij de bbq

Alcohol drinken_pixabay

De warme zomeravonden staan weer voor de deur. De ideale omstandigheden om een gezellige bbq te organiseren voor jou en je vrienden of familie. Bij een geslaagde bbq kan een lekker drankje uiteraard niet ontbreken. Meestal wordt er bier of wijn gedronken, maar het is uiteraard ook mogelijk om voor een alcoholvrije variant te gaan. In dit artikel vertellen wij jou meer over de mogelijkheden voor lekkere alcoholvrije drankjes die geschikt zijn bij een bbq.

Een zomerse bbq heeft een zomers drankje nodig.

De meeste bbq’s zullen in de zomer plaatsvinden. Bij die warme omstandigheden hoort een passend drankje. In de zomer heb je vaak behoefte aan een verkoelend drankje, daarom kan je kiezen voor alcoholvrij bier, denk aan een Radler. Dit alcoholvrije biertje heeft een citroensmaak, waardoor het erg verfrissend smaakt. Ideaal bij een bbq. Ook staat gemberbier bekend om de verfrissende werking. Hoewel de naam doet denken dat er alcohol in zit, is dit in de meeste gevallen niet het geval. Let hier goed op bij de aanschaf van dit drankje. 

Kies eens voor iets anders 

Wanneer je een keer geen zin hebt in bier of wijn, kan je kiezen om een alcoholvrije cocktail te maken. Er zijn tal van cocktails die even lekker, en soms nog wel lekkerder, smaken zonder dat deze alcohol bevatten. De zogenoemde ‘Virgin on the beach’ is de alcoholvrije variant van de wereldbekende cocktail ‘Sex on the beach’. Ook de Pina Colada is ook geschikt om zonder alcohol te maken. 
Officieel behoort het niet tot cocktails, maar de Spaanse specialiteit Sangria, is eenvoudig te maken zonder er alcohol aan toe te voegen. 

Voordelen van alcoholvrije drankjes 

Alcoholvrije drankjes zijn doorgaans in veel opzichten een gezondere keuze. Naast dat het geen alcohol bevat, bevat het ook nog eens minder calorieën dan de versie met alcohol. Hierdoor is het een ‘gezondere’ keuze. Alcohol heeft veel nadelige effecten op het menselijk lichaam. Naast de mogelijke kater bij een te grote inname bevat alcohol veel bacteriën en verhoogt het de kans op verschillende vormen van kanker.

Ben jij nou van plan om deze zomer een bbq te organiseren voor je vrienden of familie? Overweeg dan eens om alcoholvrije drankjes te schenken op deze avond. Het zal niks veranderen aan de gezelligheid, maar heeft wel degelijk effect op de gezondheid. Indien je gasten met de auto komen, kunnen zij aan het einde van de avond weer zorgeloos naar huis rijden.

Lees ook

Kan een shift in ons voedingspatroon de stikstofvervuiling omkeren?

Prof Harry Aiking (VU University Amsterdam) en Prof Jan Willem Erisman (Leiden University), maakten een samenvatting van de literatuur rond de impact van de stikstofcrisis op ons klimaat, op andere milieuproblemen en op onze gezondheid. De potentiële rol van een shift in het voedingspatroon en duurzame landbouw worden hierbij benadrukt.

Afvallen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn

BEDRIJFSINFORMATIE - Veel mensen blijven maar moeite houden met het verliezen van gewicht. En als het al lukt, dan komt vaak het jojo-effect om de hoek. Mensen beginnen vaak niet eens aan de struggle die afvallen heet, alleen al omdat ze zoveel moeten sporten. Volgens Niels Bosman van Makkelijk Afvallen is afvallen echter gemakkelijk. Je hoeft bovendien niet fanatiek te sporten om toch je doelen te behalen. Hoe? Dat laat hij zien met zijn platform Makkelijk Afvallen.

“Duurzame voedingspatronen hier, moeten ook rekening houden met een beter milieu daar”

Minder voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong eten kan een weldaad zijn voor het milieu. Maar wat zijn de eventuele milieu-effecten van meer plantaardige voedingsmiddelen?

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement