Chillen in Chili

attachment-lot1-foto-bij-eerste-blog

We zitten samen op een strandstoel op de stoep in het centrum van Utrecht. Het is een zwoele zomeravond en we voelen ons een beetje Frank en Claire Underwood (House of Cards). Met een glaasje wijn in de hand, plannen smeden voor de toekomst.

De toekomst. Je kent de uitdrukking wellicht: ‘Life is what happens to you, while you’re busy making other plans’, dat dus. Ik, net begonnen aan de baan die ik zo ambieerde! Een baan bij een van de grootste (en als je het mij vraagt, gaafste) merken ter wereld. En hij, de man waar ik van houd, de vader van mijn lieve zoon, vol plannen voor een nieuwe baan bij het bedrijf waar hij werkt. Een prachtige stap. Een hele grote stap. Letterlijk naar de andere kant van de wereld.

Durven we het aan? Naar Chili verhuizen. Ons huis, in het midden van het centrum van het oh zo gezellige Utrecht, verlaten? Onze geliefde vrienden en familie achterlaten? Besluiten dat de tweede taal van onze zoon Spaans gaat worden? En niet zomaar Spaans… Chileens.

Heftig. Dat is het zeker, maar wat zouden Frank en Claire doen? Sowieso de sprong in het diepe wagen. Het is namelijk vooral een enorme kans! Een kans om al die dingen te doen, waar je ’s avonds stiekem van droomt. Huis en haard verlaten om erop uit te gaan. Alles nieuw. Een avontuur!

Jaren geleden begon ik met het schrijven van korte stukjes en recepten op een blog. Ik houd enorm van koken. En mijn vrienden en familie gelukkig van (mijn) eten. Gezonde voeding houdt me bezig. Door mijn werk, word ik iedere dag geconfronteerd met allerlei feiten en fabels rondom gezonde voeding. De komst van mijn zoon heeft die interesse verder versterkt. Een #powerfoodie, #foodietravels #foodporn, je kunt het zo gek niet bedenken of ik ben het, ik doe het, ik houd ervan en jij stiekem ook.

Dus, we gaan! En ik gebruik deze kans om mijn #foodietravels-droom werkelijkheid te maken. Dit is pas het begin. We gaan wonen in Chili, werken in Chili, genieten in Chili, eten in Chili, koken in Chili en natuurlijk chillen in Chili!

Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...