Een gelukkig en gezond 2015!

Beste Lezer, Hopelijk heeft u fijne dagen gehad met Kerst.Ik heb er in elk geval van genoten. Echter, hoewel ik niet aan goede voornemens doe, vind ik het wel weer tijd om minder (vet en suiker) te eten en weer meer in beweging te komen. Het zijn toch dagen waarin er bij mij weinig tijd over blijft voor wat frisse buitenlucht en het maken van een heerlijke fruit- of groenteshake.

Over dat laatste gesproken, naast de veelvoorkomende - 'ik stop nu echt met roken' - goede voornemens zullen in januari de detoxkuren ook weer massaal worden aangeboden/aangeprezen. Ik ben benieuwd en ga in januari dan ook een detoxkuur van 2 weken volgen. De kuur bestaat uit onder andere het drinken van sappen en groene thee, het eten van veel groente en fruit en het mijden van geraffineerde suiker, alcohol, rood vlees en vet eten.
 
Maar voordat ik net als half Nederland ga 'lijnen' wil ik u een fijne jaarwisseling wensen met veel gezelligheid en liefde met vrienden en/of familie. Geniet vooral, maar kijk wel uit met vuurwerk, drink met mate en kies voor een oliebol in plaats van een appelbol, mocht u de verleiding niet kunnen weerstaan. 
 
Feestelijke groet,
 
Sam
 
 

Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...