Kijk- luister- en leestips voor de vakantie

24 december 2021 Julia van der Zande Nienke Arkeraats Michelle Wijma

Beeld: Ian Schneider via Unsplash

Sinds de zomer van 2021 delen we bij Voeding Nu iedere vrijdag een lees-, luister- of kijktip. Om het jaar af te sluiten en wat vermaak te bieden terwijl Voeding Nu even met vakantie is, delen we vandaag een hele lijst!

Leestips 

  • Een voorbeeld nemen aan een superheld: dat blijkt een heel goed idee, volgens dit artikel uit De Volkskrant. Superhelden bewegen veel, eten gezond en staan positief in het leven. Een rolmodel voor kinderen en volwassen dus.
  • Tijdens de feestdagen eten we allemaal meer dan normaal. Onderzoekers van de Universiteit Utrecht beweren dat het belangrijker is om het gehele jaar gezonder te eten, dan op je eten te letten tijdens de feestdagen. 

Kijktips 

  • In de serie SaltFatAcidHeat (Netflix) gaat de Amerikaanse chefkok en culinair schrijver Samin Nosrat naar Italië, Japan, Mexico en de VN (California) en onderzoekt de vier basisbeginselen van lekker koken: zout, vet, zuur en hitte. Heb je zin om 40-50 minuten te ontspannen, kijk dan eens een aflevering van deze serie!
  • Ben jij benieuwd naar voeding en onze toekomst? De Universiteit van Nederland heeft een vijfdelige serie op youtube Menu van morgen die in het teken staat van voeding en de toekomst. 

Luistertips 

  • Als je een duidelijke uitleg wilt over moeilijke wetenschappelijke onderwerpen, dan is deze podcast van Focus Wetenschap iets voor jou. Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering.  
  • Deze driedelige grappige podcast gaat in op culinaire hits buiten onze grenzen, zoals bijvoorbeeld een broodje döner kebab. Naast dat er wordt besproken waarom deze broodjes zo populair zijn, gaam e makers ook in op de cultuur van Turken in Nederland. Mijn vader is een afhaalchinees is te beluisteren via NPO radio 1.

Nooit meer een vrijdagtip missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Altijd op de hoogte blijven?