Kijktip │ Broodje Gezond

Beeld: JESHOOTS.com via Pexels

Deze vrijdag tippen we Broodje Gezond van KRO NCRV. In deze videoserie onderzoeken ze allerlei feiten en fabels rondom voeding en gezondheid. Want hoe gezond zijn vitaminepillen eigenlijk en wat is het nut van vezels?

Ersin Kiris en Marlijn Weerdenburg bespreken iedere aflevering een voedselhype of gezondheidsmythe. Je weet wel, van die onderwerpen waar iedereen een mening over heeft, maar wat is nou waar?

In de aflevering vers/blik onderzoeken Kiris en Weerdenburg wat nu gezonder is, verse groente of groente uit blik. Ze vragen naar de mening van consumenten en gaan langs bij producenten en mensen die het op de markt brengen. Ben jij benieuwd of verse groente eigenlijk gezonder is dan groente in blik?

Naast Broodje Gezond is op NPO ook de serie Broodje Gezond in de klas te vinden. Deze serie bevat afleveringen van om en nabij de 10 minuten waarin ook feiten en fabels rondom voeding en gezondheid worden besproken. Omdat de afleveringen van Broodje gezond in de klas zo kort zijn, is het ideaal te gebruiken tijdens een voorlichting en lessen in het basis- of voortgezet onderwijs.

Ben je benieuwd naar deze series? Klik hier om een kijkje te nemen.bij Broodje Gezond en klik hier om een kijkje te nemen bij Broodje Gezond in de klas.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Voeding in de media | week 9-2023

Voeding in de media | week 9-2023

Nederlanders zijn gezonder gaan eten en drinken, Britse supermarkten kampen met ernstige groenten en fruit tekorten en kurkuma blijkt toch minder nuttig te zijn. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Merendeel vegaburgers supermarkt ongezond

Merendeel vegaburgers supermarkt ongezond

Bijna twee derde van de vegaburgers in de supermarkt zijn niet gezond. De producten bevatten te veel zout en/of verzadigd vet. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

RIVM: Nederlander eet meer plantaardig en minder rood en bewerkt vlees

RIVM: Nederlander eet meer plantaardig en minder rood en bewerkt vlees

Nederlanders eten gezonder, meldt het RIVM. Volgens de nieuwe Voedselconsumptiepeiling (VCP) eten Nederlanders meer plantaardige producten als groente en fruit, ongezouten noten en peulvruchten en minder rood en bewerkt vlees.