Kijktip │ Broodje Gezond

Afstandsbediening_JESHOOTS.com_Pexels

Beeld: JESHOOTS.com via Pexels

Deze vrijdag tippen we Broodje Gezond van KRO NCRV. In deze videoserie onderzoeken ze allerlei feiten en fabels rondom voeding en gezondheid. Want hoe gezond zijn vitaminepillen eigenlijk en wat is het nut van vezels?

Ersin Kiris en Marlijn Weerdenburg bespreken iedere aflevering een voedselhype of gezondheidsmythe. Je weet wel, van die onderwerpen waar iedereen een mening over heeft, maar wat is nou waar?

In de aflevering vers/blik onderzoeken Kiris en Weerdenburg wat nu gezonder is, verse groente of groente uit blik. Ze vragen naar de mening van consumenten en gaan langs bij producenten en mensen die het op de markt brengen. Ben jij benieuwd of verse groente eigenlijk gezonder is dan groente in blik?

Naast Broodje Gezond is op NPO ook de serie Broodje Gezond in de klas te vinden. Deze serie bevat afleveringen van om en nabij de 10 minuten waarin ook feiten en fabels rondom voeding en gezondheid worden besproken. Omdat de afleveringen van Broodje gezond in de klas zo kort zijn, is het ideaal te gebruiken tijdens een voorlichting en lessen in het basis- of voortgezet onderwijs.

Ben je benieuwd naar deze series? Klik hier om een kijkje te nemen.bij Broodje Gezond en klik hier om een kijkje te nemen bij Broodje Gezond in de klas.

Lees ook
Inspiratiesessie NAPV: Naar een gezonder voedselaanbod, ook out-of-home

Inspiratiesessie NAPV: Naar een gezonder voedselaanbod, ook out-of-home

Wat is nodig om het voedselaanbod voor consumptie buitenshuis te verbeteren en hoe kan de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV) daaraan bijdragen? Tijdens de inspiratiesessie ‘NAPV voor out-of-home en kant-en-klaar’ op 28 november, boog een dertigtal praktijkdeskundigen zich samen met experts van het RIVM en het Voedingscentrum over dit vraagstuk....

Thijs Defraeye benoemd tot buitengewoon hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’

Thijs Defraeye benoemd tot buitengewoon hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’

Thijs Defraeye is benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’ bij de groep Food, Quality & Design. De functie wordt gefinancierd door Empa, een Zwitsers onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met materiaalwetenschappen en -technologie. In zijn onderzoek richt Defraeye zich op kwaliteitsverlies...

Kennissessie Blik op Volkoren: Hoe laten we de consument vaker kiezen voor volkoren?

Kennissessie Blik op Volkoren: Hoe laten we de consument vaker kiezen voor volkoren?

Het eten van volkorenbrood heeft gunstige effecten op de gezondheid. Daarom moeten meer Nederlanders kiezen voor volkorenproducten, zegt het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). Maar consumenten staan niet altijd positief tegenover volkoren. Hoe overtuigen we meer Nederlanders om voor volkorenbrood te kiezen?

Niets meer missen over voeding?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief