Kijktip │ Broodje Gezond

Afstandsbediening_JESHOOTS.com_Pexels

Beeld: JESHOOTS.com via Pexels

Deze vrijdag tippen we Broodje Gezond van KRO NCRV. In deze videoserie onderzoeken ze allerlei feiten en fabels rondom voeding en gezondheid. Want hoe gezond zijn vitaminepillen eigenlijk en wat is het nut van vezels?

Ersin Kiris en Marlijn Weerdenburg bespreken iedere aflevering een voedselhype of gezondheidsmythe. Je weet wel, van die onderwerpen waar iedereen een mening over heeft, maar wat is nou waar?

In de aflevering vers/blik onderzoeken Kiris en Weerdenburg wat nu gezonder is, verse groente of groente uit blik. Ze vragen naar de mening van consumenten en gaan langs bij producenten en mensen die het op de markt brengen. Ben jij benieuwd of verse groente eigenlijk gezonder is dan groente in blik?

Naast Broodje Gezond is op NPO ook de serie Broodje Gezond in de klas te vinden. Deze serie bevat afleveringen van om en nabij de 10 minuten waarin ook feiten en fabels rondom voeding en gezondheid worden besproken. Omdat de afleveringen van Broodje gezond in de klas zo kort zijn, is het ideaal te gebruiken tijdens een voorlichting en lessen in het basis- of voortgezet onderwijs.

Ben je benieuwd naar deze series? Klik hier om een kijkje te nemen.bij Broodje Gezond en klik hier om een kijkje te nemen bij Broodje Gezond in de klas.

Lees ook
Internationale studie: milieu-impact moet meer nadruk krijgen in voedingsrichtlijnen

Internationale studie: milieu-impact moet meer nadruk krijgen in voedingsrichtlijnen

Bij de beoordeling van nationale voedingsrichtlijnen moet ook gekeken worden naar de milieu-impact van voedselproductie, schrijft Wageningen University & Research naar aanleiding van een internationale studie. Aangepaste richtlijnen zouden volgens de studie in Nederland kunnen bijdragen aan een aanzienlijke daling van zowel het grondgebruik voor voedselproductie...

Symposium Gezonde, duurzame voeding en leefstijl voor kinderen

Symposium Gezonde, duurzame voeding en leefstijl voor kinderen

Wageningen Academy organiseert op 17 mei het symposium Gezonde, duurzame voeding en leefstijl voor kinderen. Het doel van dit symposium is om vanuit Wageningen University & Research - in samenwerking met externe partners - kennis te delen op de thema’s gezond en duurzaam eten, een gezonde omgeving, voedingsgedrag en gezondheidsinterventies...

Keep Food Simple geeft nieuwe kijk op voedselketens

Keep Food Simple geeft nieuwe kijk op voedselketens

Een bijdrage leveren aan de verbetering van ons voedselsysteem met duurzamere en gezondere producten, dat is de missie van organisatie Keep Food Simple. Tijdens Food Technology presenteerde Onno Franse, Fons Voragen en Peter Folstar de visie en aanpak van Keep Food Simple.