Kijktip │ Broodje Gezond

Afstandsbediening_JESHOOTS.com_Pexels

Beeld: JESHOOTS.com via Pexels

Deze vrijdag tippen we Broodje Gezond van KRO NCRV. In deze videoserie onderzoeken ze allerlei feiten en fabels rondom voeding en gezondheid. Want hoe gezond zijn vitaminepillen eigenlijk en wat is het nut van vezels?

Ersin Kiris en Marlijn Weerdenburg bespreken iedere aflevering een voedselhype of gezondheidsmythe. Je weet wel, van die onderwerpen waar iedereen een mening over heeft, maar wat is nou waar?

In de aflevering vers/blik onderzoeken Kiris en Weerdenburg wat nu gezonder is, verse groente of groente uit blik. Ze vragen naar de mening van consumenten en gaan langs bij producenten en mensen die het op de markt brengen. Ben jij benieuwd of verse groente eigenlijk gezonder is dan groente in blik?

Naast Broodje Gezond is op NPO ook de serie Broodje Gezond in de klas te vinden. Deze serie bevat afleveringen van om en nabij de 10 minuten waarin ook feiten en fabels rondom voeding en gezondheid worden besproken. Omdat de afleveringen van Broodje gezond in de klas zo kort zijn, is het ideaal te gebruiken tijdens een voorlichting en lessen in het basis- of voortgezet onderwijs.

Ben je benieuwd naar deze series? Klik hier om een kijkje te nemen.bij Broodje Gezond en klik hier om een kijkje te nemen bij Broodje Gezond in de klas.

Lees ook
Stem op je favoriet voor de Gezonde Innovatie Awards

Stem op je favoriet voor de Gezonde Innovatie Awards

Tot en met zondag 16 januari kun je stemmen op je favoriete innovaties voor de Gezonde Innovatie Awards, een complimentenprijs voor producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eetpatroon. Foodlog en FoodPersonality reiken de prijs uit.

Jaaroverzicht 2021 | Favoriete artikelen uit Voeding Nu

Jaaroverzicht 2021 | Favoriete artikelen uit Voeding Nu

In dit artikel bespreekt de webredactie van Voeding Nu de leukste/interessantste/meest spraakmakende Voeding Nu-artikelen van het jaar: van hersenen, via de schooltuin tot laboratoriumkoffie.

Kijk- luister- en leestips voor de vakantie

Kijk- luister- en leestips voor de vakantie

Sinds de zomer van 2021 delen we bij Voeding Nu iedere vrijdag een lees-, luister- of kijktip. Om het jaar af te sluiten en wat vermaak te bieden terwijl Voeding Nu even met vakantie is, delen we vandaag een hele lijst.