Kijktip: Case study over gedragsverandering, “Why does David Goggins love to suffer?”

Kiana

Beeld: screenshot Kiana Dochtery via Youtube

Tijdens de zomerperiode deelt de redactie van Voeding Nu elke vrijdag een kijk-, luister- of leestip. Vandaag tippen we de case study van youtuber Kiana Dochtery over wereldberoemd atleet David Goggins.

Goggins worstelde in zijn jeugd met huiselijk geweld, een leerstoornis en conflictvermijdend gedrag. Als volwassene transformeerde hij zichzelf van een naar eigen zeggen ongemotiveerde, obese man naar een van de bekendste ultra-triathlon-atleten. In haar video ontleedt Dochtery de psychologische methodes die leidden tot Goggins transformatie. De focus ligt op de fixed mindset versus the growth mindset en hoe je perceptie rondom falen de sleutel is tot het behalen van je doelen. 

Door middel van Goggins levensverhaal legt Dochtery belangrijke principes uit die centraal staan bij gedragsverandering. Haar case study inspireert de kijker tot een moment van zelfreflectie en biedt handvatten die je zelf kunt toepassen. 

Bekijk de video op Youtube via deze link.

goggins

Beeld 'David Goggins' door Paul Rudman via Wikipedia

Lees ook
Luistertip: podcast over de Blue Zones

Luistertip: podcast over de Blue Zones

Elke vrijdag deelt de redactie van VoedingNu een luister-, lees- of kijktip. Vandaag tippen we een podcast-aflevering van The Ultimate Health Podcast waarin Dan Buettner vertelt over de ‘Blue Zones’.

Leestip: Salt, sugar, fat door Michael Moss

Leestip: Salt, sugar, fat door Michael Moss

Elke vrijdag deelt de redactie van Voeding Nu een kijk-, luister- of leestip. Vandaag tippen we het boek Salt, sugar, fat van Michael Moss.

Leestip: Met een virtualrealitybril naar de supermarkt

Leestip: Met een virtualrealitybril naar de supermarkt

Tijdens de zomerperiode deelde de redactie van Voeding Nu iedere vrijdag een lees-, luister- of kijktip. De rubriek blijkt populair, dus voorlopig houden we de rubriek erin. Vandaag een artikel uit de Volkskrant, over een experiment dat consumenten kan helpen duurzame keuzes te maken in de supermarkt.