Kijktip: Case study over gedragsverandering, “Why does David Goggins love to suffer?”

Kiana

Beeld: screenshot Kiana Dochtery via Youtube

Tijdens de zomerperiode deelt de redactie van Voeding Nu elke vrijdag een kijk-, luister- of leestip. Vandaag tippen we de case study van youtuber Kiana Dochtery over wereldberoemd atleet David Goggins.

Goggins worstelde in zijn jeugd met huiselijk geweld, een leerstoornis en conflictvermijdend gedrag. Als volwassene transformeerde hij zichzelf van een naar eigen zeggen ongemotiveerde, obese man naar een van de bekendste ultra-triathlon-atleten. In haar video ontleedt Dochtery de psychologische methodes die leidden tot Goggins transformatie. De focus ligt op de fixed mindset versus the growth mindset en hoe je perceptie rondom falen de sleutel is tot het behalen van je doelen. 

Door middel van Goggins levensverhaal legt Dochtery belangrijke principes uit die centraal staan bij gedragsverandering. Haar case study inspireert de kijker tot een moment van zelfreflectie en biedt handvatten die je zelf kunt toepassen. 

Bekijk de video op Youtube via deze link.

goggins

Beeld 'David Goggins' door Paul Rudman via Wikipedia

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Standpunt Voedingscentrum | Waarom je mensen zichzelf de les moet laten lezen

Standpunt Voedingscentrum | Waarom je mensen zichzelf de les moet laten lezen

Implementatie intenties, altercasting, de foot-in-the-door techniek, boosting, nudging. De lijst aan gedragsveranderingstechnieken is inmiddels zó lang, dat het voor professionals een uitdaging kan zijn om ze allemaal te kennen, laat staan toe te passen in de praktijk. Kortom: een goede aanleiding om – wat het Voedingscentrum betreft – hier een van...

Harm Veling benoemd tot persoonlijk hoogleraar onder leerstoelgroep Consumptie en Gezonde Leefstijl aan WUR

Harm Veling benoemd tot persoonlijk hoogleraar onder leerstoelgroep Consumptie en Gezonde Leefstijl aan WUR

Vanaf 1 maart maakt hoogleraar Harm Veling deel uit van het Departement Maatschappijwetenschappen onder de leerstoelgroep Consumptie en Gezonde Leefstijl van Wageningen University & Research (WUR). Zijn onderzoek is gericht op het begrijpen en testen van effectieve gedragsinterventies op het gebied van gezondheidsgedrag en milieugedrag.

Jaaroverzicht 2021 | Favoriete artikelen uit Voeding Nu

Jaaroverzicht 2021 | Favoriete artikelen uit Voeding Nu

In dit artikel bespreekt de webredactie van Voeding Nu de leukste/interessantste/meest spraakmakende Voeding Nu-artikelen van het jaar: van hersenen, via de schooltuin tot laboratoriumkoffie.