Kijktip | Menu van morgen

MenuVanMorgen_Printscreen_UniNL

Elke vrijdag tipt de redactie een lees-, luister-, kijk- of softwaretip. Vandaag tippen wij Menu van morgen, een vijfdelige videoserie van de Universiteit van Nederland over voeding in jouw toekomst.  

Naast mijn stage bij Alea Publishers, werk ik als natuurkundedocent in het voortgezet onderwijs. Voor mijn lessen zoek ik regelmatig beeldmateriaal dat leerlingen aan het denken zet. De video’s van de Universiteit van Nederland passeren daarbij regelmatig de revue. Tijdens het zoeken kwam ik ook een korte serie tegen over voeding: Menu van morgen. Onze wereld is continu aan het veranderen, ook op het gebied van voeding. Deze video’s zijn kort, begrijpelijk én zetten je aan het denken.

Er komen vijf wetenschappers aan het woord over voeding en onze toekomst. Toxicoloog Aalt Bast van de Universiteit van Maastricht praat je in de tweede video bij over het eten van een bespoten appel en in de vijfde video komt dr. ir. Wieger Wamelink van de Universiteit van Wageningen aan het woord over hoe het eten smaakt op Mars. 

Of je nu jongere of volwassene bent, het is goed om na te denken over voeding in de toekomst. Ik denk dat het voor iedereen belangrijk is om zich meer bewust te worden in deze snel veranderende wereld. 

Klik hier voor de eerste video van Menu van morgen.

Lees ook
NAV-lid Jessica Kiefte-de Jong: ‘Ik wil voeding en leefstijl vanuit verschillende disciplines bestuderen’

NAV-lid Jessica Kiefte-de Jong: ‘Ik wil voeding en leefstijl vanuit verschillende disciplines bestuderen’

Wie is Jessica Kiefte-de Jong? Geboren: 19 juni 1983Woont: in Den HaagFunctie: hoogleraar Population Health Hoe bent u in de voedingswereld terechtgekomen? Mijn moeder deed vrijwilligerswerk in een verpleeghuis en als kind mocht ik regelmatig mee. De zorg vond ik al snel interessant maar ik moest niet veel hebben van allerlei medische handelingen....

Lessen uit COVID | Stimuleer gezond en duurzaam eten

Lessen uit COVID | Stimuleer gezond en duurzaam eten

COVID-19 heeft het eetgedrag van groepen Nederlanders doen omslaan naar gezonder en duurzamer of juist ongezonder eten. Het merendeel van de mensen laat een vergelijkbaar patroon zien, maar vooral jongeren, mensen met overgewicht en kwetsbare mensen zijn anders gaan eten.

Na diagnose kanker: Doet leefstijl ertoe?

Na diagnose kanker: Doet leefstijl ertoe?

Darmkanker staat wereldwijd op de derde plaats van meest voorkomende vorm van kanker bij mannen en vrouwen. Het is algemeen bekend dat leefstijl, waaronder voeding, een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van darmkanker. Maar een antwoord op de vraag of een patiënt het verloop van zijn/haar ziekte positief kan beïnvloeden door gezonder te leven...