Kijktip | Menu van morgen

MenuVanMorgen_Printscreen_UniNL

Elke vrijdag tipt de redactie een lees-, luister-, kijk- of softwaretip. Vandaag tippen wij Menu van morgen, een vijfdelige videoserie van de Universiteit van Nederland over voeding in jouw toekomst.  

Naast mijn stage bij Alea Publishers, werk ik als natuurkundedocent in het voortgezet onderwijs. Voor mijn lessen zoek ik regelmatig beeldmateriaal dat leerlingen aan het denken zet. De video’s van de Universiteit van Nederland passeren daarbij regelmatig de revue. Tijdens het zoeken kwam ik ook een korte serie tegen over voeding: Menu van morgen. Onze wereld is continu aan het veranderen, ook op het gebied van voeding. Deze video’s zijn kort, begrijpelijk én zetten je aan het denken.

Er komen vijf wetenschappers aan het woord over voeding en onze toekomst. Toxicoloog Aalt Bast van de Universiteit van Maastricht praat je in de tweede video bij over het eten van een bespoten appel en in de vijfde video komt dr. ir. Wieger Wamelink van de Universiteit van Wageningen aan het woord over hoe het eten smaakt op Mars. 

Of je nu jongere of volwassene bent, het is goed om na te denken over voeding in de toekomst. Ik denk dat het voor iedereen belangrijk is om zich meer bewust te worden in deze snel veranderende wereld. 

Klik hier voor de eerste video van Menu van morgen.

Lees ook
NAV-lid Rick Schifferstein: ‘Ik wil innovatie van voedselsysteem naar een hoger plan tillen’

NAV-lid Rick Schifferstein: ‘Ik wil innovatie van voedselsysteem naar een hoger plan tillen’

In De passie van...spraken we Rick Schifferstein. Hij is universitair hoofddocent bij de faculteit Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Schifferstein houdt zich bezig met ontwerpen in relatie tot voeding en voedsel met als doel mensen te helpen gezonder en duurzamer te eten.

Leestip: Salt, sugar, fat door Michael Moss

Leestip: Salt, sugar, fat door Michael Moss

Elke vrijdag deelt de redactie van Voeding Nu een kijk-, luister- of leestip. Vandaag tippen we het boek Salt, sugar, fat van Michael Moss.

Kijktip: TEDx Talk T. Colin Campbell over voeding en gezondheid

Kijktip: TEDx Talk T. Colin Campbell over voeding en gezondheid

Tijdens de zomerperiode deelt de redactie van Voeding Nu elke vrijdag een kijk-, luister- of leestip. Vandaag tippen we de TEDx Talk van professor T. Colin Campbell Why is the science of nutrition ignored in medicine?