Kijktip | Menu van morgen

MenuVanMorgen_Printscreen_UniNL

Elke vrijdag tipt de redactie een lees-, luister-, kijk- of softwaretip. Vandaag tippen wij Menu van morgen, een vijfdelige videoserie van de Universiteit van Nederland over voeding in jouw toekomst.  

Naast mijn stage bij Alea Publishers, werk ik als natuurkundedocent in het voortgezet onderwijs. Voor mijn lessen zoek ik regelmatig beeldmateriaal dat leerlingen aan het denken zet. De video’s van de Universiteit van Nederland passeren daarbij regelmatig de revue. Tijdens het zoeken kwam ik ook een korte serie tegen over voeding: Menu van morgen. Onze wereld is continu aan het veranderen, ook op het gebied van voeding. Deze video’s zijn kort, begrijpelijk én zetten je aan het denken.

Er komen vijf wetenschappers aan het woord over voeding en onze toekomst. Toxicoloog Aalt Bast van de Universiteit van Maastricht praat je in de tweede video bij over het eten van een bespoten appel en in de vijfde video komt dr. ir. Wieger Wamelink van de Universiteit van Wageningen aan het woord over hoe het eten smaakt op Mars. 

Of je nu jongere of volwassene bent, het is goed om na te denken over voeding in de toekomst. Ik denk dat het voor iedereen belangrijk is om zich meer bewust te worden in deze snel veranderende wereld. 

Klik hier voor de eerste video van Menu van morgen.

Lees ook
Kijktip: TEDx Talk T. Colin Campbell over voeding en gezondheid

Kijktip: TEDx Talk T. Colin Campbell over voeding en gezondheid

Tijdens de zomerperiode deelt de redactie van Voeding Nu elke vrijdag een kijk-, luister- of leestip. Vandaag tippen we de TEDx Talk van professor T. Colin Campbell Why is the science of nutrition ignored in medicine?

Aanvaardbare bovengrens voor suikerconsumptie vaststellen is niet mogelijk

Aanvaardbare bovengrens voor suikerconsumptie vaststellen is niet mogelijk

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) stelt opnieuw vast dat er geen wetenschappelijk onderbouwde bovengrens voor suikerinname kan worden aangegeven. Voedingsdeskundigen kunnen tot 30 september 2021 feedback geven op de resultaten, beoordelingen en het advies van de EFSA.

Niets meer missen over voeding?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief