Leestip │ Is goede voeding het nieuwe medicijn?

VoedingMedicatie_PolinaTankilevitch_Pexels

Beeld: PolinaTankilevitch via Pexels

De vrijdagtip van deze week is het artikel ‘Is goede voeding het nieuwe medicijn?’ uit het AD van 24 november. Hoogleraar farmacologie Saskia Braber vertelt over het onderzoek naar de geneeskrachtige werking van voeding.

Saskia Braber is hoogleraar aan de afdeling farmacologie van de Universiteit Utrecht leidde dit onderzoek. Samen met een team heeft ze het effect van bepaalde voedingsstoffen op het afweersysteem onderzocht en in kaart gebracht. ‘De trigger voor dit onderzoek naar de geneeskrachtige werking van voeding was mijn verbazing over de geringe belangstelling daarvoor binnen de geneesmiddelenleer.’ Hier lees je het nieuwsartikel erover op voedingnu.nl.

Het verband tussen voeding, medicatie en gezondheid wordt steeds actueler en het onderzoek van Braber is daar een voorbeeld van. In het interview beantwoord Braber vragen als ‘Wat is gezondheid eigenlijk?’, ‘Kan voeding ook in plaats komen van medicatie?’ en ‘Wat kunnen we met de resultaten van uw onderzoek in de praktijk?’. 

Klik hier voor het hele interview en klik hier voor het onderzoek.

Lees ook
Jaaroverzicht 2021 | De meest opvallende nieuwtjes

Jaaroverzicht 2021 | De meest opvallende nieuwtjes

In 2021 kwamen er honderden nieuwsberichten langs op voedingnu.nl. Welke vielen het meeste op? Welke zijn het vaakst aangeklikt? We blikken nog eens terug.

Jaaroverzicht 2021 | Favoriete artikelen uit Voeding Nu

Jaaroverzicht 2021 | Favoriete artikelen uit Voeding Nu

In dit artikel bespreekt de webredactie van Voeding Nu de leukste/interessantste/meest spraakmakende Voeding Nu-artikelen van het jaar: van hersenen, via de schooltuin tot laboratoriumkoffie.

Kijk- luister- en leestips voor de vakantie

Kijk- luister- en leestips voor de vakantie

Sinds de zomer van 2021 delen we bij Voeding Nu iedere vrijdag een lees-, luister- of kijktip. Om het jaar af te sluiten en wat vermaak te bieden terwijl Voeding Nu even met vakantie is, delen we vandaag een hele lijst.