Leestip: Met een virtualrealitybril naar de supermarkt

VR

Beeld: Sound On via Pexels

Tijdens de zomerperiode deelde de redactie van Voeding Nu iedere vrijdag een lees-, luister- of kijktip. De rubriek valt in de smaak, dus voorlopig houden we 'm erin. Vandaag een artikel uit de Volkskrant, over een experiment dat consumenten kan helpen duurzame keuzes te maken in de supermarkt.

Onderzoeker Marijn Meijers (Universiteit van Amsterdam) gebruikt een virtuele supermarkt om te bestuderen of VR mensen zover kan krijgen dat zij milieubewuste voedingskeuzes maken. Ze ontving eind 2020 een Veni-beurs van NWO om aan het onderzoek te besteden. In de Volkskrant vertelt Meijers over het onderzoek, haar doel en hoe de virtuele supermarkt werkt. Pak je bijvoorbeeld een pastasaus met palmolie als ingrediënt? Dan krijg je een pop-up met beeld van een gekapt Amazonewoud. Maak je een relatief duurzame keuze? Dan zie je dat terug in een pop-up met positievere boodschap. De eerste resultaten zijn veelbelovend.

Wat die resultaten zijn, voorbeelden van de pop-ups en meer over het onderzoek, lees je in het artikel op volkskrant.nl.

Heb je zelf iets interessants, fascinerends of merkwaardigs gelezen/gezien/geluisterd? Laat het ons dan weten via info@voedingnu.nl.

 

Lees ook
Wageningse onderzoekers winnen rubisco-eiwit uit tomatenblad

Wageningse onderzoekers winnen rubisco-eiwit uit tomatenblad

Onderzoekers van Wageningen University & Research zijn er als eerste ter wereld in geslaagd het hoogwaardige Rubisco-eiwit te winnen uit tomatenblad, een belangrijke reststroom in de glastuinbouw. De methode die ze hanteerden, lijkt op eerdere door hen ontwikkelde methodes voor de isolatie van Rubisco uit andere reststromen. Bij toepassing op grote...

Afdeling Diëtetiek van het Erasmus MC onderzoekt intermitterend vasten

Afdeling Diëtetiek van het Erasmus MC onderzoekt intermitterend vasten

Er is veel aandacht in de media voor intermitterend vasten, maar we weten nog bijna niets over de lange termijneffecten en de haalbaarheid, zegt onderzoeker en diëtist Kirsten Berk van het Erasmus MC. Daarom is de onderzoeksgroep van de afdeling Diëtetiek dit jaar gestart met een grootschalig onderzoek naar de effecten van het dieet.

Symposium Gezonde, duurzame voeding en leefstijl voor kinderen

Symposium Gezonde, duurzame voeding en leefstijl voor kinderen

Wageningen Academy organiseert op 17 mei het symposium Gezonde, duurzame voeding en leefstijl voor kinderen. Het doel van dit symposium is om vanuit Wageningen University & Research - in samenwerking met externe partners - kennis te delen op de thema’s gezond en duurzaam eten, een gezonde omgeving, voedingsgedrag en gezondheidsinterventies...