Leestip: Met een virtualrealitybril naar de supermarkt

VR

Beeld: Sound On via Pexels

Tijdens de zomerperiode deelde de redactie van Voeding Nu iedere vrijdag een lees-, luister- of kijktip. De rubriek valt in de smaak, dus voorlopig houden we 'm erin. Vandaag een artikel uit de Volkskrant, over een experiment dat consumenten kan helpen duurzame keuzes te maken in de supermarkt.

Onderzoeker Marijn Meijers (Universiteit van Amsterdam) gebruikt een virtuele supermarkt om te bestuderen of VR mensen zover kan krijgen dat zij milieubewuste voedingskeuzes maken. Ze ontving eind 2020 een Veni-beurs van NWO om aan het onderzoek te besteden. In de Volkskrant vertelt Meijers over het onderzoek, haar doel en hoe de virtuele supermarkt werkt. Pak je bijvoorbeeld een pastasaus met palmolie als ingrediënt? Dan krijg je een pop-up met beeld van een gekapt Amazonewoud. Maak je een relatief duurzame keuze? Dan zie je dat terug in een pop-up met positievere boodschap. De eerste resultaten zijn veelbelovend.

Wat die resultaten zijn, voorbeelden van de pop-ups en meer over het onderzoek, lees je in het artikel op volkskrant.nl.

Heb je zelf iets interessants, fascinerends of merkwaardigs gelezen/gezien/geluisterd? Laat het ons dan weten via info@voedingnu.nl.

 

Lees ook
Metabolisme piekt en daalt op andere momenten dan we dachten

Metabolisme piekt en daalt op andere momenten dan we dachten

Ons metabolisme piekt al tijdens het eerste levensjaar, terwijl de achteruitgang van de snelheid waarmee we calorieën verbranden juist later begint dan voorheen werd gedacht, gemiddeld pas vanaf ons zestigste. Dat blijkt uit een internationale studie waarin wetenschappers de metabole hoogte- en dieptepunten van het leven in kaart brachten.

Food100 van 2021 bekend

Food100 van 2021 bekend

De Food100 van 2021 is bekend. Op deze lijst van vijftig changemakers jonger dan 30 jaar én vijftig gamechangers ouder dan 30 jaar staan onder andere Jeanne van Ittersum van Trash'ure Taarten, Johan Leenders van Oranjehoen, Joost Rietveld en Merijn Corneel Koops van Too Good to Go, en Linda Klunder en Lars Gierveld van Kumasi Drinks.

Kijktip: Case study over gedragsverandering, “Why does David Goggins love to suffer?”

Kijktip: Case study over gedragsverandering, “Why does David Goggins love to suffer?”

Tijdens de zomerperiode deelt de redactie van Voeding Nu elke vrijdag een kijk-, luister- of leestip. Vandaag tippen we de case study van youtuber Kiana Dochtery over wereldberoemd atleet David Goggins.