Leestip: The omnivore's dilemma door Michael Pollan

Tijdens de zomerperiode deelt de redactie van Voeding Nu elke vrijdag een kijk-, luister- of leestip. Vandaag tippen we het boek The omnivore’s dilemma van Michael Pollan.

In zijn tweede boek neemt Pollan ons mee op een antropologische reis over hoe de mensheid door de eeuwen heen haar voedsel verkregen heeft. Van jager-verzamelaar naar het huidige industriële systeem. Vijftien jaar na verschijningsdatum is het boek nog steeds zeer relevant. The omnivores dilemma biedt een kritische blik op onze moderne voedselsystemen en hoe wij als mensen over eten denken. Pollan belicht de problemen die meekomen een met een positie aan de top van de voedselketen. Zijn boek stond in 2006 inthe New York Times top 5 beste non-fictie boeken en werd in 2007 bekroond als best food writing door de James Beard Foundation. 

Michael Pollan is een Amerikaanse auteur en momenteel de Knight Professor of Science en Environmental Journalism aan de UUC Berkely Graduate School of Journalism. Zijn portofolio is rijk gevuld met boeken die een open en creatieve blik werpen voeding en eetgedrag. 

Klik hier om The omnivore’s dilemma aan te schaffen.

Lees ook
7 juni start landelijke Week voor de Gezonde Jeugd

7 juni start landelijke Week voor de Gezonde Jeugd

De landelijke Week voor de Gezonde Jeugd start komende dinsdag 7 juni. Tot en met 11 juni vraagt het JOGG-werknet extra aandacht voor een gezondere samenleving voor de jeugd. Dit werknet omvat meer dan 200 gemeenten en een honderdtal maatschappelijke organisaties en bedrijven.

WUR-studie: Meerderheid thuiszorgmedewerkers gemotiveerd om cliënten voedingsadvies te geven

WUR-studie: Meerderheid thuiszorgmedewerkers gemotiveerd om cliënten voedingsadvies te geven

Een meerderheid van de thuiszorgmedewerkers is gemotiveerd om oudere cliënten voedingsadvies te geven en hen te ondersteunen bij het maken van gezonde keuzes. Daarvoor hebben ze wel extra kennis nodig. Dat concluderen onderzoekers van Wageningen University & Research.

Nieuwe campagne LeverStijl maakt mensen bewust van risico’s leververvetting

Nieuwe campagne LeverStijl maakt mensen bewust van risico’s leververvetting

Naar schatting heeft 1 op de 5 mensen een vette lever. Veel mensen weten dit niet, omdat klachten zich pas in een later stadium voordoen, wat kan leiden tot leveronsteking, leverfalen en leverkanker. De nieuwe campagne LeverStijl wil mensen informeren en aanzetten tot een gezonde leefstijl om dit te voorkomen.