Leestip: The omnivore's dilemma door Michael Pollan

Tijdens de zomerperiode deelt de redactie van Voeding Nu elke vrijdag een kijk-, luister- of leestip. Vandaag tippen we het boek The omnivore’s dilemma van Michael Pollan.
In zijn tweede boek neemt Pollan ons mee op een antropologische reis over hoe de mensheid door de eeuwen heen haar voedsel verkregen heeft. Van jager-verzamelaar naar het huidige industriële systeem. Vijftien jaar na verschijningsdatum is het boek nog steeds zeer relevant. The omnivores dilemma biedt een kritische blik op onze moderne voedselsystemen en hoe wij als mensen over eten denken. Pollan belicht de problemen die meekomen een met een positie aan de top van de voedselketen. Zijn boek stond in 2006 inthe New York Times top 5 beste non-fictie boeken en werd in 2007 bekroond als best food writing door de James Beard Foundation.
Michael Pollan is een Amerikaanse auteur en momenteel de Knight Professor of Science en Environmental Journalism aan de UUC Berkely Graduate School of Journalism. Zijn portofolio is rijk gevuld met boeken die een open en creatieve blik werpen voeding en eetgedrag.
Altijd op de hoogte blijven?
Meer over
Lees ook
Voeding in de media | Week 12-2023
Voeding beïnvloedt onze hersenen, tips voor verminderde eetlust bij kankerpatiënten, ontwikkelingen in de biotechnologie, een mediterraan eetpatroon vermindert de kans op dementie. Wat lazen we de afgelopen week over voeding? Een greep uit de media.
Voeding in de media | Week 11-2023
Is cola light kankerverwekkend, wat zijn de gezondheidseffecten van gember en voeding verrijken met ijzer. Wat lazen we de afgelopen week over voeding? Een greep uit de media.
Historisch kookboek restjes
Koken met restjes is van alle tijden. Dit digitale kookboek biedt historische gerechten uit de Griekse en Romeinse oudheid, middeleeuwen, Gouden Eeuw, 18de eeuw en 19de eeuw.