Leestip: The omnivore's dilemma door Michael Pollan

27 augustus 2021

Tijdens de zomerperiode deelt de redactie van Voeding Nu elke vrijdag een kijk-, luister- of leestip. Vandaag tippen we het boek The omnivore’s dilemma van Michael Pollan.

In zijn tweede boek neemt Pollan ons mee op een antropologische reis over hoe de mensheid door de eeuwen heen haar voedsel verkregen heeft. Van jager-verzamelaar naar het huidige industriële systeem. Vijftien jaar na verschijningsdatum is het boek nog steeds zeer relevant. The omnivores dilemma biedt een kritische blik op onze moderne voedselsystemen en hoe wij als mensen over eten denken. Pollan belicht de problemen die meekomen een met een positie aan de top van de voedselketen. Zijn boek stond in 2006 inthe New York Times top 5 beste non-fictie boeken en werd in 2007 bekroond als best food writing door de James Beard Foundation. 

Michael Pollan is een Amerikaanse auteur en momenteel de Knight Professor of Science en Environmental Journalism aan de UUC Berkely Graduate School of Journalism. Zijn portofolio is rijk gevuld met boeken die een open en creatieve blik werpen voeding en eetgedrag. 

Klik hier om The omnivore’s dilemma aan te schaffen.

Altijd op de hoogte blijven?