Leestip: The omnivore's dilemma door Michael Pollan

Tijdens de zomerperiode deelt de redactie van Voeding Nu elke vrijdag een kijk-, luister- of leestip. Vandaag tippen we het boek The omnivore’s dilemma van Michael Pollan.

In zijn tweede boek neemt Pollan ons mee op een antropologische reis over hoe de mensheid door de eeuwen heen haar voedsel verkregen heeft. Van jager-verzamelaar naar het huidige industriële systeem. Vijftien jaar na verschijningsdatum is het boek nog steeds zeer relevant. The omnivores dilemma biedt een kritische blik op onze moderne voedselsystemen en hoe wij als mensen over eten denken. Pollan belicht de problemen die meekomen een met een positie aan de top van de voedselketen. Zijn boek stond in 2006 inthe New York Times top 5 beste non-fictie boeken en werd in 2007 bekroond als best food writing door de James Beard Foundation. 

Michael Pollan is een Amerikaanse auteur en momenteel de Knight Professor of Science en Environmental Journalism aan de UUC Berkely Graduate School of Journalism. Zijn portofolio is rijk gevuld met boeken die een open en creatieve blik werpen voeding en eetgedrag. 

Klik hier om The omnivore’s dilemma aan te schaffen.

Lees ook
Food100 van 2021 bekend

Food100 van 2021 bekend

De Food100 van 2021 is bekend. Op deze lijst van vijftig changemakers jonger dan 30 jaar én vijftig gamechangers ouder dan 30 jaar staan onder andere Jeanne van Ittersum van Trash'ure Taarten, Johan Leenders van Oranjehoen, Joost Rietveld en Merijn Corneel Koops van Too Good to Go, en Linda Klunder en Lars Gierveld van Kumasi Drinks.

Kijktip: TEDx Talk T. Colin Campbell over voeding en gezondheid

Kijktip: TEDx Talk T. Colin Campbell over voeding en gezondheid

Tijdens de zomerperiode deelt de redactie van Voeding Nu elke vrijdag een kijk-, luister- of leestip. Vandaag tippen we de TEDx Talk van professor T. Colin Campbell Why is the science of nutrition ignored in medicine?

Bouw Food Innovation Park gestart

Bouw Food Innovation Park gestart

Op 16 juli startte de bouw van het Food Innovation Park in Roeselare, Vlaanderen. Op dit wetenschaps- en ondernemerspark zal onderzoek en innovatie binnen de voeding- en gezondheidssector centraal staan.