Leestip: The omnivore's dilemma door Michael Pollan

Tijdens de zomerperiode deelt de redactie van Voeding Nu elke vrijdag een kijk-, luister- of leestip. Vandaag tippen we het boek The omnivore’s dilemma van Michael Pollan.

In zijn tweede boek neemt Pollan ons mee op een antropologische reis over hoe de mensheid door de eeuwen heen haar voedsel verkregen heeft. Van jager-verzamelaar naar het huidige industriële systeem. Vijftien jaar na verschijningsdatum is het boek nog steeds zeer relevant. The omnivores dilemma biedt een kritische blik op onze moderne voedselsystemen en hoe wij als mensen over eten denken. Pollan belicht de problemen die meekomen een met een positie aan de top van de voedselketen. Zijn boek stond in 2006 inthe New York Times top 5 beste non-fictie boeken en werd in 2007 bekroond als best food writing door de James Beard Foundation. 

Michael Pollan is een Amerikaanse auteur en momenteel de Knight Professor of Science en Environmental Journalism aan de UUC Berkely Graduate School of Journalism. Zijn portofolio is rijk gevuld met boeken die een open en creatieve blik werpen voeding en eetgedrag. 

Klik hier om The omnivore’s dilemma aan te schaffen.

Lees ook
Boekfragment | Verwerking vet en glucose gaat hand-in-hand

Boekfragment | Verwerking vet en glucose gaat hand-in-hand

Steeds meer mensen ontwikkelen diabetes type 2. Deze aandoening werd lang beschouwd als een ongeneeslijke, chronische ziekte. In Leven zonder diabetes legt professor Roy Taylor uit hoe diabetes type 2 zich ontwikkelt en biedt hij een dieetprogramma waarmee je de aandoening kunt omkeren.

Voedingstool Eetscore beschikbaar voor reguliere zorg

Voedingstool Eetscore beschikbaar voor reguliere zorg

De voedingsmonitoring en -screeningtool Eetscore is sinds begin juli beschikbaar voor zorgprofessionals en patiënten via het gesloten online netwerk eZorg. De tool biedt inzicht in de eetgewoonten van patiënten en opent de conversatie rondom voeding tussen patiënt en professional.

Column: Let’s (not) talk about…

Column: Let’s (not) talk about…

De Cosmopolitan uitgave van februari trok dit jaar flink wat aandacht: in plaats van strak getrainde lijven stonden er dit keer drie vrouwen met compleet verschillende lichamen lachend op de cover. De ondertitel ‘dit is gezond’ veroorzaakte flinke discussies.