Luistertip: Een podcast over voeding van I’m a Foodie

Luistertip_podcast_cottonbro_Pexels

Beeld: cottonbro via Pexels

Elke vrijdag deelt de redactie van VoedingNu een luister-, lees- of kijktip. Vandaag tippen we Een podcast over voeding van I’m a Foodie, waarin verschillende diëtisten en wetenschappers aan het woord komen.

Iedere vrijdag is er weer een podcast over een actualiteit rondom voeding. Het leuke aan Een podcast over voeding is dat de onderwerpen breed uit elkaar liggen. Waar het de ene keer gaat over voeding en kinderen, gaat het de keer erna over wetgeving. Zo is er voor iedereen wat wils.

Ik ben student Voeding en Diëtetiek en loop sinds kort stage bij VoedingNu. Zelf luister ik deze podcast het liefst als ik het huishouden doe of in de trein zit op weg naar mijn studie of werk. Ik luister niet altijd alle afleveringen, maar scroll door de lijst tot ik een onderwerp vind dat mij aanspreekt. Bijvoorbeeld seizoen 1 aflevering 4: Help: mijn peuter van 3 eet nauwelijks! Een gesprek met kinderdiëtist dr. Rolinda Demeyer. Of seizoen 1 aflevering 17: Hoe je die zak chips of reep chocola tóch kan weerstaan, in gesprek met dr. Roel Hermans.

Klik hier om naar de podcast te gaan of luister 'm in je podcastapp.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Meer over
Lees ook
Brabantse organisaties werken samen in Foodalliantie

Brabantse organisaties werken samen in Foodalliantie

Een aantal Brabantse organisaties bundelen hun krachten in een Brabantse Foodalliantie. Samen willen zij Noord-Brabant als duurzame en innovatieve foodregio verder op de kaart zetten en de impact van duurzame foodinitiatieven van ondernemers en onderwijs, overheden en maatschappelijke organisaties vergroten.

Vijf inspirerende podcasts over voeding

Vijf inspirerende podcasts over voeding

Voedingsgeneeskunde presenteert in samenwerking met Nutramin een serie van vijf inspirerende podcasts waarbij experts ingaan op boeiende onderwerpen en de rol van voeding en supplementen een belangrijk gespreksonderdeel vormt. Perfect om te luisteren vanuit een luie stoel of tijdens een wandeling.

Luistertip | De politiek van eten, podcastserie van Lisa Jansen

Luistertip | De politiek van eten, podcastserie van Lisa Jansen

De beste podcast-tip tot nu, als je het mij vraagt. Vandaag tippen we een nieuwe serie in de Big Vegan Sister podcast van Lisa Jansen: de politiek van eten. Met in de eerste aflevering Dalila Sayd die zich sterk maakt voor een duurzamer, maar vooral een socialer voedsellandschap, waarin goed en gezond eten voor iederen toegankelijk is.