Luistertip: podcast Damn, Honey over eetstoornissen

23 juli 2021 Michelle Wijma

Tijdens de zomerperiode deelt de redactie van Voeding Nu elke vrijdag een kijk-, luister- of leestip. Vandaag tippen we aflevering 70 van de podcast Damn, Honey, waarin makers Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen over eetstoornissen praten met een diëtiste en ervaringsdeskundige.

In de podcast praten Hagen en Van Voorthuizen met Arwa Badran, diëtiste in een eetstoorniskliniek voor jongeren, en Marloes Leezer, die zelf sinds haar dertiende boulimia heeft en nu drie jaar in herstel is. Over de aflevering schrijft Damn, Honey: Met hen praten we over verschillende soorten eetstoornissen, wanneer je er een hebt, hoe dit je leven beïnvloedt en wat je het beste kunt doen als iemand in jouw omgeving een eetstoornis heeft. We praten bewust NIET over calorieën, afvalmethodes en kilo’s. 

Via de website van Damn, Honey vind je alle informatie over de podcast en links naar Spotify en iTunes om de aflevering direct te luisteren.

Over Damn, Honey
Damn, Honey omschrijft zichzelf als een toegankelijk feministisch platform en is opgericht door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. Het duo heeft vier boeken geschreven. Ook is er dus de tweewekelijkse podcast en is het platform actief op Instagram.

Altijd op de hoogte blijven?