Review | Een regenboog aan sapjes

sapje

Ingevroren sapjes, rijk aan groente en verrassend op smaak gebracht met fruit en kruiden, zo bij je thuisbezorgd. Dat is in één zin hoe je Sapje kunt omschrijven. Maar zijn de sapjes ook lekker?

De groentesappen van Sapje worden geperst met een slowjuicer en daarna met een shockfreezer ingevroren. Uit 400 gram biologische groente (85%) en fruit, kruiden en specerijen (15%) komt 240 ml sap, verpakt in een glazen fles en voorzien van een kleurrijk label met daarop de naam en ingrediënten. Sapje verkoopt overigens ook shots, soepen en thee.

Voor deze samenwerking besloot ik de Groentesapbox te testen, met daarin 24 sapjes in 15 verschillende smaken. Ideaal als je nog niet precies weet wat je lekker vindt, zoals ik. Wat me meteen opvalt, is dat de sapjes heel kleurrijk zijn bij elkaar: groen, geel, rood, paars... alle kleuren komen langs. Van elke smaak liet ik één flesje ontdooien in m’n koelkast, waar de sapjes ongeveer een week goed blijven. De rest ging terug de vriezer in voor later.

sapje

Verrassende smaken

De Fresh groentesap, met daarin oranje wortel, venkel, en oranje bataat, mocht de spits afbijten. Een prima begin! In dit sapje zit ook appel, grapefruit, munt, salie, gember en kaneel. Een heel verrassende combinatie met een beetje pit, en dat zie je in veel van de sapjes die ik het lekkerst vond terug. Mijn andere favorieten zijn: Boost (o.a. witte wortel, koolsoorten, witte biet, ananas en gember), Recover (o.a. oranje wortel, rode biet, kers, zwarte bes en zwarte peper), Recharge (o.a. diverse koolsoorten en bladgroente, peer, citroen en peterselie), Seasons (o.a. gele wortel, komkommer, flespompoen, mango en spaanse peper) en Ron’s groentesapje (o.a. witte wortel, gele biet, bloedsinaasappel en passievrucht). 

Maar mijn absolute favoriet? Dat is de felgele Sunny groentesap, met o.a. gele biet, gele wortel, chinese kool, sinaasappel, gember en aloë vera. Er waren ook sapjes die me minder goed smaakten, maar dat is niet zo gek, want ik lust ook niet alle groenten. Bleekselderij en rauwe tomaat zie je mij niet snel eten en sapjes met die ingrediënten vond ik dus ook niet lekker. Maar ze zijn het proberen waard, want de bijzondere smaakcombo’s verrasten me regelmatig.

Duurzaam?

Voor mijn werk en in het dagelijks leven ben ik veel bezig met duurzaamheid. Daarover zegt Sapje het volgende op hun website: “Bij Sap.je hebben we hart voor de natuur. [De biologische groente] kopen we het liefst ook van lokale boeren, om het milieu te ontzien en er zeker van te zijn dat de groenten vers en daadwerkelijk biologisch zijn.” Daarnaast gebruikt het bedrijf graag seizoensgebonden ingrediënten en bij het productieproces komt geen plastic aan bod. Waar ik nog benieuwd naar ben, is hoe Sapje omgaat met de pulp die overblijft na het slowjuicen. Daarnaast gaan er veel glazen flesjes de glasbak in. Is een statiegeldsysteem misschien een volgende stap?

Als Sapje bevalt, kun je voor een abonnement kiezen zodat je bijvoorbeeld elke maand een doos sapjes krijgt thuisgestuurd, waarbij je tot 15% korting krijgt op het aankoopbedrag en €3,91 per sapje kwijt bent in plaats van €4,60. Sapje biedt ook een sapkuur aan, waarbij je kunt kiezen uit een detox kuur van 3, 5 of 7 dagen.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Brood barst van de eiwitten

Brood barst van de eiwitten

Er is steeds meer aandacht voor eiwitten. Zeker bij mensen die graag sporten en goed voor hun lichaam zorgen. Dat die eiwitten te vinden zijn in vlees, vis, eieren en zuivel is voor bijna niemand een verrassing. Maar wat de meesten niet weten, is dat brood dé stille kracht is als het gaat om eiwitten.

Lekkere alcoholvrije drankjes voor bij de bbq

Lekkere alcoholvrije drankjes voor bij de bbq

De warme zomeravonden staan weer voor de deur. De ideale omstandigheden om een gezellige bbq te organiseren voor jou en je vrienden of familie. Bij een geslaagde bbq kan een lekker drankje uiteraard niet ontbreken. Meestal wordt er bier of wijn gedronken, maar het is uiteraard ook mogelijk om voor een alcoholvrije variant te gaan. In dit artikel vertellen...

Wees nog fitter tijdens het sporten met gezonde voeding

Wees nog fitter tijdens het sporten met gezonde voeding

Eiwitrijke voeding Gezonde voeding zorgt dat je veel fitter in je vel zit. Door jouw fitte gestel zullen ook je sportprestaties omhooggaan. Dit komt doordat gezonde voeding en eiwitten energie geven. Tevens geven ze een verzadigd gevoel zodat je minder snel snakt naar zoetigheid. Eiwitten in de ochtend bij het ontbijt zitten in kwark, yoghurt, melk,...