Review | Een regenboog aan sapjes

sapje

Ingevroren sapjes, rijk aan groente en verrassend op smaak gebracht met fruit en kruiden, zo bij je thuisbezorgd. Dat is in één zin hoe je Sapje kunt omschrijven. Maar zijn de sapjes ook lekker?

De groentesappen van Sapje worden geperst met een slowjuicer en daarna met een shockfreezer ingevroren. Uit 400 gram biologische groente (85%) en fruit, kruiden en specerijen (15%) komt 240 ml sap, verpakt in een glazen fles en voorzien van een kleurrijk label met daarop de naam en ingrediënten. Sapje verkoopt overigens ook shots, soepen en thee.

Voor deze samenwerking besloot ik de Groentesapbox te testen, met daarin 24 sapjes in 15 verschillende smaken. Ideaal als je nog niet precies weet wat je lekker vindt, zoals ik. Wat me meteen opvalt, is dat de sapjes heel kleurrijk zijn bij elkaar: groen, geel, rood, paars... alle kleuren komen langs. Van elke smaak liet ik één flesje ontdooien in m’n koelkast, waar de sapjes ongeveer een week goed blijven. De rest ging terug de vriezer in voor later.

sapje

Verrassende smaken

De Fresh groentesap, met daarin oranje wortel, venkel, en oranje bataat, mocht de spits afbijten. Een prima begin! In dit sapje zit ook appel, grapefruit, munt, salie, gember en kaneel. Een heel verrassende combinatie met een beetje pit, en dat zie je in veel van de sapjes die ik het lekkerst vond terug. Mijn andere favorieten zijn: Boost (o.a. witte wortel, koolsoorten, witte biet, ananas en gember), Recover (o.a. oranje wortel, rode biet, kers, zwarte bes en zwarte peper), Recharge (o.a. diverse koolsoorten en bladgroente, peer, citroen en peterselie), Seasons (o.a. gele wortel, komkommer, flespompoen, mango en spaanse peper) en Ron’s groentesapje (o.a. witte wortel, gele biet, bloedsinaasappel en passievrucht). 

Maar mijn absolute favoriet? Dat is de felgele Sunny groentesap, met o.a. gele biet, gele wortel, chinese kool, sinaasappel, gember en aloë vera. Er waren ook sapjes die me minder goed smaakten, maar dat is niet zo gek, want ik lust ook niet alle groenten. Bleekselderij en rauwe tomaat zie je mij niet snel eten en sapjes met die ingrediënten vond ik dus ook niet lekker. Maar ze zijn het proberen waard, want de bijzondere smaakcombo’s verrasten me regelmatig.

Duurzaam?

Voor mijn werk en in het dagelijks leven ben ik veel bezig met duurzaamheid. Daarover zegt Sapje het volgende op hun website: “Bij Sap.je hebben we hart voor de natuur. [De biologische groente] kopen we het liefst ook van lokale boeren, om het milieu te ontzien en er zeker van te zijn dat de groenten vers en daadwerkelijk biologisch zijn.” Daarnaast gebruikt het bedrijf graag seizoensgebonden ingrediënten en bij het productieproces komt geen plastic aan bod. Waar ik nog benieuwd naar ben, is hoe Sapje omgaat met de pulp die overblijft na het slowjuicen. Daarnaast gaan er veel glazen flesjes de glasbak in. Is een statiegeldsysteem misschien een volgende stap?

Als Sapje bevalt, kun je voor een abonnement kiezen zodat je bijvoorbeeld elke maand een doos sapjes krijgt thuisgestuurd, waarbij je tot 15% korting krijgt op het aankoopbedrag en €3,91 per sapje kwijt bent in plaats van €4,60. Sapje biedt ook een sapkuur aan, waarbij je kunt kiezen uit een detox kuur van 3, 5 of 7 dagen.

Lees ook
Over 4 weken alweer….. Health, Food & Technology Event | 1 december 2021

Over 4 weken alweer….. Health, Food & Technology Event | 1 december 2021

Dat voeding rechtstreeks van invloed is op gezondheid staat vast, maar… Welke rol kan technologie spelen bij o.a. het proces van bewustwording, samenwerking en gepersonaliseerde voeding? Wat heeft echt impact? Met wie kun je samenwerken? Hoe bereik je de maatschappij? Hoe maak je de gezonde keuze makkelijker en toegankelijk voor iedereen? Hoe...

Free From Functional & Health Ingredients 2021:  beter zakendoen voor retail en foodservice

Free From Functional & Health Ingredients 2021: beter zakendoen voor retail en foodservice

Op 23 en 24 november a.s. vindt de Free From Functional & Health Ingredients 2021 plaats in de RAI Amsterdam. De expo koppelt potentiële zakenpartners aan elkaar en inspireert met conferences van tientallen toonaangevende sprekers van prestigieuze instellingen en bedrijven.

Georganiseerde praktijkvoering en veilige interactie met jouw cliënt!

Georganiseerde praktijkvoering en veilige interactie met jouw cliënt!

BEDRIJFSINFORMATIE | Leefstijl, beweging, mindset en voedingsinterventies kunnen mensen helpen om gezonder te leven. Als er sprake is van een aandoening, dan is het een onderdeel van het behandelplan. De missie van Nutrilink is om mensen en hun professionals hierbij te helpen.