Sopaipillas

attachment-Spinaziequiche

Het regent niet vaak in Chili, althans dat hoorden wij voordat we verhuisden. Sinds we hier wonen, hebben we toch al enkele flinke stortbuien meegemaakt.

Die regen heeft ook voordelen, want hoog in de bergen is het sneeuw en ik houd enorm van skiën. Daarnaast eten Chilenen met regen Sopaipillas en die vind ik heerlijk.

Sopaipillas zijn een soort pompoenbroodjes. Geen brood met pompoenpitten, zoals we dat in Nederland kennen, maar echte pompoenbroodjes. De geroosterde pompoen wordt gepureerd en gemengd met bloem, zout en bicarbonaat. Daarna worden er beignets van gekneed en gefrituurd. Een beetje vet, maar (of dus) heel lekker.

De sopaipilla eet je met Pebre, een ander typisch Chileens gerecht. Echt comfortfood om een regenachtige dag mee door te komen.

Terug naar de pompoen. De pompoen kennen we in veel verschillende soorten en maten. Wist je dat zelfs de courgette tot de pompoenfamillie behoort? Ik ben gek op courgette. En op pompoen. Je kunt eindeloos variëren met pompoen. Geroosterd, gegrild, in soep of als pasta-vulling. De pompoen wordt veel gegeten in de herfst, maar is in de zomer ook heerlijk in een salade of hartige taart.

Laatst zag ik dit filmpje op het youtube kanaal van Jamie Oliver (pas op, het kijken van dit kanaal is voor #foodies erg verslavend). Ik kwam net terug van La Vega (de grootste groente- en fruitmarkt van Santiago) en vol enthousiasme gooide ik twee flespompoenen in de oven. Ik maakte alledrie de recepten uit de vlog en ze waren verrukkelijk!

Nou staat Jamie bekend om zijn veelvuldige gebruik van superlatieven - een reden om altijd zijn engelse boeken te kopen in plaats van de vertaalde versies - en zo bleek het aantal van twee flespompoenen per week, voor ons gezinnetje van 3, enigszins overdreven. Er bleef dus voldoende geroosterde pompoen over om mijn zoon dagen van te voeden en zelf mee te experimenteren. Of dat gelukt is? Ja, natuurlijk!

Lees ook
Delhaize introduceert Nutri-Score-korting

Delhaize introduceert Nutri-Score-korting

Bij AH-zusterbedrijf Delhaize is deze week een loyalityprogramma van start gegaan waarbij klanten korting krijgen op producten met een Nutri-Score A of B.Het programma is gekoppeld aan de Plus-klantenkaart van de keten, schrijft Distrifood. Vanaf vandaag tot en met 31 december krijgen klanten op vertoon van de kaart in alle supermarkten en online 20...

HAK kartrekker in Nutri-Score-karavaan

HAK kartrekker in Nutri-Score-karavaan

Groente-en peulvruchtenfabrikant HAK start deze week met het leveren van producten voorzien van het voedselkeuzelogo Nutri-Score. Een korte inventarisatie laat zien dat nagenoeg alle HAK-producten een A krijgen. Van de 81 producten krijgen er slechts drie een B en drie een C, de rest krijgt A.Het is niet heel opvallend dat de groenteproducten erg goed...

Productnieuws: Meet Jack en Bolscher produceren samen vegan jackfruit producten

Productnieuws: Meet Jack en Bolscher produceren samen vegan jackfruit producten

Start-up Meet Jack en vleesproducent Bolscher werken per september samen aan de productie en verkoop van vegan jackfruitproducten.Jackfruit is een vrucht die snel groeit, weinig water verbruikt en pesticiden afstoot. Het vruchtvlees van jackfruit is eetbaar en heeft een stevige bite. Meet Jack Meet Jack ontwikkelde de afgelopen twee jaar verschillende...