Blogs
Corona en de diëtistenpraktijk van Liesbeth Smit-Verbruggen: 'Social distancing raakte me meteen'

Corona en de diëtistenpraktijk van Liesbeth Smit-Verbruggen: 'Social distancing raakte me meteen'

Donderdagmiddag kwam het bericht van verscherpte maatregelen rondom het coronavirus. Er werd gesproken over heel veel, maar vooral de term social distancing raakte me. Meteen spookte er van alles door mijn hoofd. Hoe ga ik dit aanpakken, in mijn praktijk en thuis?Ik ben Liesbeth Smit-Verbruggen, eigenaar en diëtist van diëtistenpraktijk Prima Voeding...

Corona en de diëtistenpraktijk: De invloed van corona op de ondernemend diëtist

Corona en de diëtistenpraktijk: De invloed van corona op de ondernemend diëtist

De afgelopen weken merkte ik al dat het iets rustiger is, en ik had zelf ook al voorzorgsmaatregelen genomen vanwege het coronavirus.Eerst even voorstellen. Ik ben Glynis van der Windt van MIX Diëtisten. Mijn diëtistenpraktijk is gevestigd in 3 huisartsenpraktijken in Den Haag, waar ik nauw samenwerk met de huisartsen en praktijkondersteuners. Wat is...

Van onze kennispartner: Eigen praktijk starten als voedingsdeskundige

Van onze kennispartner: Eigen praktijk starten als voedingsdeskundige

Ben jij voedingsdeskundige of diëtist en wil je een eigen praktijk beginnen? Een spannende stap! Er zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden die we hier voor jou op een rijtje zetten. Het begint bij het begin: met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Na inschrijving in het handelsregister kun jij zelfstandig ondernemer worden....

Van onze kennispartner: Klantenbinding via social media: is dit wel nodig?

Van onze kennispartner: Klantenbinding via social media: is dit wel nodig?

Heb jij als voedingsconsulent een bedrijfspagina op Facebook, Instagram, Twitter of andere social media kanalen? Het beheren van de pagina's kan veel tijd in beslag nemen. Tijd die je wellicht nodig hebt voor andere werkzaamheden. Het is belangrijk om voor jezelf af te wegen in hoeverre het nodig is om social media te gebruiken voor je klantenbinding.Er...

Mindful kauwen en mindful staken

Mindful kauwen en mindful staken

Mindfulness – een inmiddels bekende term bij velen. Mindfulness is ook een aspect dat terug te vinden is in dieetadviezen. Wees je bewust van wat je eet, eet rustig en kauw goed, zittend aan tafel. Deze praktische invulling van mindfulness is zo gek nog niet.Onderzoek wees uit, dat door 15 tot 35 keer op een hap te kauwen je zo’n 30% minder eet. Hoe?...

Van onze kennispartner: Wat is de vergoeding voor consulten om gewicht te verliezen?

Van onze kennispartner: Wat is de vergoeding voor consulten om gewicht te verliezen?

Het raadplegen van een gewichtsconsulent kan veel mensen helpen om op een beter gewicht te komen. Een gewichtsconsulent zal zijn/haar cliënt informeren aangaande juiste voeding en gedrag en zal hem/haar helpen hierin een juiste balans te vinden en een goede routine op te bouwen. Deze professionals worden nog wel eens verward met diëtisten, maar er is...

Eten met smaak: sambal met jam, kroket met honing

Eten met smaak: sambal met jam, kroket met honing

De Juiste Zorg Op De Juiste Plek, ook wel populair afgekort tot JZOJP. Het is een initiatief van een aantal zorgpartijen. Het is bedoeld om zorg dichter bij de patiënt te krijgen, deze te voorkomen of te vervangen door e-health.Door bijvoorbeeld tele-monitoring kunnen patiënten op afstand behandeld worden en hoeft de patiënt niet meer naar een ziekenhuis....

De life cycle van je carrière

De life cycle van je carrière

De branche verandert razendsnel. Blijf je als werknemer stil zitten, dan loop je het risico om achterop te raken, zeggen Bert Den Uijl en Michiel Dekkers van DUPP Food Recruitment. Wat moet je doen om je carrière up to date te houden?

Van onze kennispartner: Balanceren tussen een juist dieet en duurzaamheid

Van onze kennispartner: Balanceren tussen een juist dieet en duurzaamheid

Als voedingsdeskundige wil je dat je cliënten niets te kort komen, maar tegelijkertijd voel je de verantwoordelijkheid voor een duurzaam voedingsadvies toenemen. Kun je dierlijke proteïne blijven adviseren, terwijl de druk rondom klimaatverandering toeneemt?Duurzame voeding is voeding die eerlijk verhandeld is en geproduceerd is met respect voor mens...

What’s in a name: ‘Vegetarische consument noemt zich vegaburger’

What’s in a name: ‘Vegetarische consument noemt zich vegaburger’

Hoe je iets noemt is belangrijk. Je kan er aan herkennen wat het is. Dat is lekker duidelijk. Het schept een verwachting en het geeft identiteit. Maar wat nou als je naam je juist tegenwerkt?Onduidelijkheid over wat je koopt is niet wenselijk in de voedingsindustrie, dat begrijpt iedereen. Daarom mag in de toekomst de naam ‘Kipstuckjes’ niet meer, want...

Voeding Nu Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.

Inschrijven
Editie 4 2021
Editie 4 2021

De zomer gaat van start, maar niet voordat er nog een editie van Voeding Nu verschijnt! Lees nummer 4 hier online.

Lees meer
Voeding Nu
Voeding Nu

Superaanbieding!
1 jaar Voeding Nu, het eerste jaar slechts € 87,75 met korting, excl. btw

Profiteer nu
Evenementen

Foodcamp op Zonnegoed

18 september 2021

Lees meer

Gastvrij Rotterdam

20 september 2021 - 22 september 2021

Lees meer

Training VITAL allergenen web-based

12 oktober 2021

Lees meer
Voeding Nu op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea