Blogs
Column | Vegetarisch voor vleesliefhebbers...
‘Een musthave voor de vleesliefhebber die niets wil laten schieten’, zo werd ‘Vleesch’, het kookboek van De Vegetarische Slager met plantaardige varianten van vleesklassiekers, aangekondigd (1). Uitgerekend de liefhebbers van het meest vervuilende onderdeel van ons dieet aanspreken als doelgroep voor een vegetarisch kookboek? Noem het ambitieus of ‘out...
Column | Durf te kiezen!
Tekst: Suzan Tuinier, voedingsdeskundige en eigenaar van communicatiebureau Nutrimedia. Suzan wisselt deze plek af met Michelle Vrij, diëtist bij Nutrimedia. ‘Wilt u dan deze stoomoven mét of zónder magnetronfunctie? En dan met een touchscreen of een draaiknop?’, vraagt de verkoopster in de keukenzaak. Het zweet...
Kijktip │ Broodje Gezond
Beeld: JESHOOTS.com via Pexels Deze vrijdag tippen we Broodje Gezond van KRO NCRV. In deze videoserie onderzoeken ze allerlei feiten en fabels rondom voeding en gezondheid. Want hoe gezond zijn vitaminepillen eigenlijk en wat is het nut van vezels? Ersin Kiris en Marlijn Weerdenburg bespreken iedere aflevering een voedselhype of gezondheidsmythe....
Leestip | Gezond gebeten voor Homies
Het Belgische voedingsinformatiecentrum NICE heeft een nieuw boekje uitgebracht voor 12 tot 18-jarigen. Het boekje informeert op een leuke wijze over gezonde voeding en leefstijl en is ook als PDF te lezen.
Luistertip | De politiek van eten, podcastserie van Lisa Jansen
De beste podcast-tip tot nu, als je het mij vraagt. Vandaag tippen we een nieuwe serie in de Big Vegan Sister podcast van Lisa Jansen: de politiek van eten. Met in de eerste aflevering Dalila Sayd die zich sterk maakt voor een duurzamer, maar vooral een socialer voedsellandschap, waarin goed en gezond eten voor iederen toegankelijk is.
Leestip │ Is goede voeding het nieuwe medicijn?
De vrijdagtip van deze week is het artikel ‘Is goede voeding het nieuwe medicijn?’ uit het AD van 24 november. Hoogleraar farmacologie Saskia Braber vertelt over het onderzoek naar de geneeskrachtige werking van voeding.
FIA Kenniscafé: Hoe maken we jonge vakmensen warm voor de foodbranche?
Op 9 november organiseerde Food Innovation Accademy, FIA, een online webinar over hoe we jongeren kunnen interesseren voor een carrière in de foodbranche. Tafelvoorzitter Hilco Wagenaar ging met Pieter Bas Vencken, Arry Verhage en Petra Kuiper in Kenniscafé VIA FIA hierover in gesprek.
‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen
Verpakkingen verduurzamen in rap tempo. Als je niet verduurzaamt, verlies je het van de “groene” verpakking van de concurrent in het schap. Maar écht verduurzamen is vaak lastig en nog vaker duur. Dus dan doen we toch gewoon alsof?
Luistertip | Gezond Gesprek
Vandaag tippen we de podcast Gezond Gesprek van diëtist en journalist Karine Hoenderbos. In de podcast spreekt ze experts op het gebied van gezondheid, voeding en levensstijl.
Kijktip | Menu van morgen
Elke vrijdag tipt de redactie een lees-, luister-, kijk- of softwaretip. Vandaag tippen wij Menu van morgen, een vijfdelige videoserie van de Universiteit van Nederland over voeding in jouw toekomst.
Voeding Nu Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.
InschrijvenEditie 3 2022
Voeding Nu
Evenementen
Post-HBO Bloedglucoseregulatie bij insulinetherapie en combinatietherapie
9 november 2022 - 9 december 2021
Lees meer