Blogs
Column | Vegetarisch voor vleesliefhebbers...

Column | Vegetarisch voor vleesliefhebbers...

‘Een musthave voor de vleesliefhebber die niets wil laten schieten’, zo werd ‘Vleesch’, het kookboek van De Vegetarische Slager met plantaardige varianten van vleesklassiekers, aangekondigd (1). Uitgerekend de liefhebbers van het meest vervuilende onderdeel van ons dieet aanspreken als doelgroep voor een vegetarisch kookboek? Noem het ambitieus of ‘out...

Column | Durf te kiezen!

Column | Durf te kiezen!

Tekst: Suzan Tuinier, voedingsdeskundige en eigenaar van communicatiebureau Nutrimedia. Suzan wisselt deze plek af met Michelle Vrij, diëtist bij Nutrimedia. ‘Wilt u dan deze stoomoven mét of zónder magnetronfunctie? En dan met een touchscreen of een draaiknop?’, vraagt de verkoopster in de keukenzaak. Het zweet...

Kijktip │ Broodje Gezond

Kijktip │ Broodje Gezond

Beeld: JESHOOTS.com via Pexels Deze vrijdag tippen we Broodje Gezond van KRO NCRV. In deze videoserie onderzoeken ze allerlei feiten en fabels rondom voeding en gezondheid. Want hoe gezond zijn vitaminepillen eigenlijk en wat is het nut van vezels? Ersin Kiris en Marlijn Weerdenburg bespreken iedere aflevering een voedselhype of gezondheidsmythe....

Leestip | Gezond gebeten voor Homies

Leestip | Gezond gebeten voor Homies

Het Belgische voedingsinformatiecentrum NICE heeft een nieuw boekje uitgebracht voor 12 tot 18-jarigen. Het boekje informeert op een leuke wijze over gezonde voeding en leefstijl en is ook als PDF te lezen.

Luistertip | De politiek van eten, podcastserie van Lisa Jansen

Luistertip | De politiek van eten, podcastserie van Lisa Jansen

De beste podcast-tip tot nu, als je het mij vraagt. Vandaag tippen we een nieuwe serie in de Big Vegan Sister podcast van Lisa Jansen: de politiek van eten. Met in de eerste aflevering Dalila Sayd die zich sterk maakt voor een duurzamer, maar vooral een socialer voedsellandschap, waarin goed en gezond eten voor iederen toegankelijk is.

Leestip │ Is goede voeding het nieuwe medicijn?

Leestip │ Is goede voeding het nieuwe medicijn?

De vrijdagtip van deze week is het artikel ‘Is goede voeding het nieuwe medicijn?’ uit het AD van 24 november. Hoogleraar farmacologie Saskia Braber vertelt over het onderzoek naar de geneeskrachtige werking van voeding.

FIA Kenniscafé: Hoe maken we jonge vakmensen warm voor de foodbranche?

FIA Kenniscafé: Hoe maken we jonge vakmensen warm voor de foodbranche?

Op 9 november organiseerde Food Innovation Accademy, FIA, een online webinar over hoe we jongeren kunnen interesseren voor een carrière in de foodbranche. Tafelvoorzitter Hilco Wagenaar ging met Pieter Bas Vencken, Arry Verhage en Petra Kuiper in Kenniscafé VIA FIA hierover in gesprek.

‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen

‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen

Verpakkingen verduurzamen in rap tempo. Als je niet verduurzaamt, verlies je het van de “groene” verpakking van de concurrent in het schap. Maar écht verduurzamen is vaak lastig en nog vaker duur. Dus dan doen we toch gewoon alsof?

Luistertip | Gezond Gesprek

Luistertip | Gezond Gesprek

Vandaag tippen we de podcast Gezond Gesprek van diëtist en journalist Karine Hoenderbos. In de podcast spreekt ze experts op het gebied van gezondheid, voeding en levensstijl.

Kijktip | Menu van morgen

Kijktip | Menu van morgen

Elke vrijdag tipt de redactie een lees-, luister-, kijk- of softwaretip. Vandaag tippen wij Menu van morgen, een vijfdelige videoserie van de Universiteit van Nederland over voeding in jouw toekomst.

Voeding Nu Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.

Inschrijven
Editie 3 2022
Editie 3 2022

Voeding Nu 3 staat helemaal in het thema van onderwijs. Lees 'm hier!

Lees meer
Voeding Nu
Voeding Nu

Superaanbieding!
1 jaar Voeding Nu, het eerste jaar slechts € 45,00, excl. btw

Profiteer nu
Evenementen

Gastvrij Rottterdam 2022

19 september 2022 - 21 september 2022

Lees meer

Vakbeurs Foodspecialiteiten 2022

26 september 2022 - 27 september 2022

Lees meer

Post-HBO Bloedglucoseregulatie bij insulinetherapie en combinatietherapie

9 november 2022 - 9 december 2021

Lees meer
Voeding Nu op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea