Blogs
What’s in a name: ‘Vegetarische consument noemt zich vegaburger’

What’s in a name: ‘Vegetarische consument noemt zich vegaburger’

Hoe je iets noemt is belangrijk. Je kan er aan herkennen wat het is. Dat is lekker duidelijk. Het schept een verwachting en het geeft identiteit. Maar wat nou als je naam je juist tegenwerkt?Onduidelijkheid over wat je koopt is niet wenselijk in de voedingsindustrie, dat begrijpt iedereen. Daarom mag in de toekomst de naam ‘Kipstuckjes’ niet meer, want...

Voedingsgedrag in de eerste lijn

Voedingsgedrag in de eerste lijn

Elke dag maken we zo’n 200 voedingskeuzes per dag. Naast wát te eten horen hier ook de keuzes bij over waar te eten, op welk tijdstip en wanneer je beslist te stoppen met eten. Als ik dat lees dan verbaas ik me daar keer op keer over. Want zo druk ben ik daar zelf helemaal niet mee.Dat komt omdat de meeste keuzes, ook bij mij, onbewust plaatsvinden...

Zetten de maatregelen in het nieuwe Preventieakkoord zoden aan de dijk?

Zetten de maatregelen in het nieuwe Preventieakkoord zoden aan de dijk?

Naar verwachting wordt deze vrijdag het nieuwe Preventieakkoord bekend gemaakt. In dit Preventieakkoord legt het ministerie van VWS samen met maatschappelijke organisaties en bedrijven maatregelen vast om gezondheidsproblemen aan te pakken. Het gaat daarin om drie hoofdonderwerpen: overgewicht, alcoholgebruik en roken. Een aantal zaken van het akkoord...

Column Suzan Tuinier: Personalized nutrition, in een ander licht

Column Suzan Tuinier: Personalized nutrition, in een ander licht

Binnenkort presenteert het RIVM de belangrijkste resultaten van de nieuwe Voedselconsumptiepeiling. Ik hou m’n hart vast. Want, we weten allemaal best wat gezonde voeding is, maar we houden ons niet aan de richtlijnen. Zou dat nou veranderen als we in de toekomst een persoonlijk voedingsadvies op basis ons DNA krijgen, vraag ik me af?Met veel belangstelling...

Verbeter de wereld, begin …. (bij je praktijk)!

Verbeter de wereld, begin …. (bij je praktijk)!

Een tijdje terug was het de dag van de duurzaamheid. Ik gaf die avond na het spreekuur een presentatie aan een groep enthousiaste tienermeiden in een wijkcentrum. Omdat ik deze dag onder de aandacht wilde brengen had ik besloten geen hand-outs te printen en ik legde uit waarom.Daarop vertelde de dame van de organisatie ons dat haar zus op diezelfde...

Is het Pioppi-dieet de nieuwste hype in Nederland?

Is het Pioppi-dieet de nieuwste hype in Nederland?

Het boek ‘Pioppi-dieet, Een lifestyleplan in 21 dagen’ van de Britse cardioloog Aseem Malhotra en co-auteur Donal O’Neill is op dit moment het beste verkochte boek in Nederland. Het staat met stip op nummer één in de lijst Bestseller 60. Het dieetboek kreeg veel aandacht in de media en de populariteit steeg vooral nadat RTL Late Night er aandacht aan...

‘Meer waardering voor diëtisten met als voordeel kostenbesparing in de zorg’

‘Meer waardering voor diëtisten met als voordeel kostenbesparing in de zorg’

De zorg wordt duurder. Niet alleen voor de patiënt. Ook zorgverleners worstelen met nieuwe ontwikkelingen: de inkomsten dalen maar de kosten voor praktijkhouders lopen dusdanig op dat er een afkalving van het vak dreigt. Tijd voor een signaal!De zorg wordt duurder, voor de patiënt. Want de zorgkosten gaan omhoog. Dat staat in uitgelekte stukken van...

‘Algemene adviezen, zoals in Leende, doen cliënten tekort’

‘Algemene adviezen, zoals in Leende, doen cliënten tekort’

In de Brabantse plaats Leende worden ‘One fits all-adviezen’ gevolgd, volgens het Low Carb High Fat dieet (LCHF). Maar is dit wel zo’n goede keuze? In haar nieuwe blog kijkt diëtist Annemarie Delnoij exclusief voor Voeding Nu met praktische ogen naar actuele voedingsonderwerpen.Als diëtist is het mijn taak om te adviseren over de volwaardigheid van...

Even voorstellen: Annemarie Delnoij

Even voorstellen: Annemarie Delnoij

Op de blogpagina 'Uit de praktijk van Annemarie Delnoij' zal Annemarie ervaringen gaan delen die zij tegenkomt tijdens haar werk.Annemarie Delnoij (1975) is diëtist en praktijkhouder in Badhoevedorp. Uit ervaring weet zij als geen ander wat voeding voor iemand kan betekenen. Haar interesse in voeding nam een vlucht toen zij een oplossing zocht voor...

Wat vinden diëtisten van FoodFirstNetwork?

Wat vinden diëtisten van FoodFirstNetwork?

Jan Dekker, oprichter van life & cooking en 24kitchen, heeft een nieuw online platform voor gezonde leefstijl gelanceerd. In een interview met Voeding Nu gaf hij aan met dit platform diëtisten niet in de weg te zitten, maar juist met ze te willen samenwerken. ‘wij nemen het werk niet over, wij willen mensen stimuleren naar de diëtist te gaan,’ aldus...

Voeding Nu Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.

Inschrijven
Voeding Nu
Voeding Nu

Superaanbieding!
1 jaar Voeding Nu, het eerste jaar slechts € 87,75 met korting, excl. btw

Profiteer nu
Editie 2 2021
Editie 2 2021

In Voeding Nu 2 staan ouderen in de schijnwerpers. Online lezen? Dat kan hier!

Lees meer
Evenementen

Cursus Levensmiddelenchemie

16 november 2021 - 15 februari 2022

Lees meer

Cursus Zuiveltechnologie

2 september 2021 - 13 januari 2022

Lees meer

Cursus Bakkerijtechnologie

2 september 2021 - 27 januari 2022

Lees meer
Voeding Nu op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea