Blogs
Agrifirm #2: Transparantie & gezondheid

Agrifirm #2: Transparantie & gezondheid

Eigenlijk praten we er te weinig over, vindt Ruud Tijssens, Directeur Public & Cooperative Affairs van Agrifirm. Als je met de buitenwereld praat over veevoer, dan begint men meteen over voedselveiligheid. De dioxine crisis ligt nog steeds vers in het geheugen. Inmiddels is een heel systeem opgetuigd om dit soort crises te voorkomen, maar daar communiceren...

Agrifirm #1: Het gebeurt uiteindelijk op het boerenerf

Agrifirm #1: Het gebeurt uiteindelijk op het boerenerf

Braziliaanse sojabonen worden aan de Hollandse koeien gevoerd. Die soja komt van ver. Ook wordt er het nodige oerwoud voor gekapt. Niet echt duurzaam. Het moet anders, beter… duurzamer. Agrifirm, als internationaal veevoeder bedrijf heeft daar wel een rol te spelen vindt Ruud Tijssens, Directeur Public & Coöperative Affairs van Agrifirm. Student Claire...

‘Ik raad alcohol nooit af, tenzij noodzakelijk’

‘Ik raad alcohol nooit af, tenzij noodzakelijk’

Recent kwam er een nieuw onderzoek in de media over de gevolgen van alcoholconsumptie. Er was veel over te doen, zo hadden verschillende media als kop dat een glas alcohol dertig minuten van je leven kost. Dit bleek achteraf genuanceerder te liggen. Voedingswetenschappers kregen het woord, maar hoe gaat een diëtist met alcoholadviezen om in de praktijk....

Coco Conserven #2: De minst duurzame tosti’s ter wereld

Coco Conserven #2: De minst duurzame tosti’s ter wereld

Coco Conserven is het conserveer bedrijf van Sascha Landshoff, Vera Bachrach en Joris Jansen. Het bedrijf is het logische vervolg op de Tostifabriek: middenin Amsterdam de ingrediënten produceren voor het maken van tosti’s.Twee varkens voor de ham en 2 koeien voor de kaas en 100m2 graan voor het brood. Er is een filmpje van, en nog veel meer over te...

Coco Conserven #1: Eerst was er de Tostifabriek

Coco Conserven #1: Eerst was er de Tostifabriek

Het is een koude druilerige wintermiddag als collega Florieke Koers, student Lucienne Koper en ik aankomen bij Coco Conserven. Het conservenbedrijf van Sascha Landshoff, Vera Bachrach en Joris Jansen – bekend van het project de Tostifabriek in Amsterdam – zit op het Hembrugterrein in Zaandam, ooit het hart van de Stelling van Amsterdam. Hier werden...

‘Een echte diëtist word je in de praktijk’

‘Een echte diëtist word je in de praktijk’

In nummer 8, 2017, van het Voeding nu Magazine sprak een diëtist zich uit over zijn opleiding Voeding en Diëtetiek. Hij deed er een opleiding tot gewichtsconsulent naast, waardoor hij naar eigen zeggen meer kennis en vaardigheden kreeg rond het gedrag van mensen.In de media circuleren veel verschillende meningen over voeding en de diëtist, iedereen...

Actualiteit – Gezondheidsgerichte communicatie in de horeca deel 2

Actualiteit – Gezondheidsgerichte communicatie in de horeca deel 2

Als fietskoerier krijg ik soms de meest grappige vragen van kinderen. “Waarom ben je op de fiets en niet op een brommer of een motorfiets?”, werd me gevraagd. Hierop antwoorde ik: “Omdat ik sterke benen wil krijgen!” Ik denk dat dit meteen ook het probleem van de huidige situatie omschrijft: men laat het liefst het eten door iemand anders maken, zodat...

Actualiteit – Gezondheidsgerichte communicatie in de horeca

Actualiteit – Gezondheidsgerichte communicatie in de horeca

3 weken geleden was het zover: ik (Romana den Engelse, student Food Innovation bij HAS Hogeschool) mag beginnen met mijn allerlaatste opdracht voor HAS Hogeschool! Na een aantal voorlichtingsrondes bij te hebben gewoond, had ik besloten een opdracht te gaan doen waar ik mij goed in kan vinden: gezonde voeding of plantaardige voeding. Het was natuurlijk...

Varkenshouder Vermeer #5: Een toekomst met minder varkens?

Varkenshouder Vermeer #5: Een toekomst met minder varkens?

In Brabant wonen 2,5 miljoen mensen, 6 miljoen varkens, 700.000 koeien en 27 miljoen kippen. Dit staat in een artikel van de NOS afgelopen juli. Het aantal bedrijven is verminderd de laatste 16 jaar, maar het aantal dieren is toegenomen. Voor het provinciehuis in Den Bosch staan varkens. In de buurt van het bedrijf van Jan Vermeer zijn nog 6-7 varkenshouderijen.De...

Varkenshouder Vermeer #4: De varkenspest en andere ziektes

Varkenshouder Vermeer #4: De varkenspest en andere ziektes

Varkenshouder Jan VermeerVoor de Blog HAS Voedseldialoog zaten we aan de keukentafel bij varkenshouder Vermeer in Moergestel. Het bedrijf heeft een eigen biggenfok. Dat is niet alleen zakelijk aantrekkelijk, maar zorgt ook voor minder risico op ziektes.Sinds de varkenspest is er geen varken meer het erf op gekomen. Zo houd je de ziektedruk laag, weet...

Voeding Nu Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.

Inschrijven
Editie 4 2021
Editie 4 2021

De zomer gaat van start, maar niet voordat er nog een editie van Voeding Nu verschijnt! Lees nummer 4 hier online.

Lees meer
Voeding Nu
Voeding Nu

Superaanbieding!
1 jaar Voeding Nu, het eerste jaar slechts € 87,75 met korting, excl. btw

Profiteer nu
Evenementen

Foodcamp op Zonnegoed

18 september 2021

Lees meer

Gastvrij Rotterdam

20 september 2021 - 22 september 2021

Lees meer

Training VITAL allergenen web-based

12 oktober 2021

Lees meer
Voeding Nu op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea