Blogs
Boekrecensie | Ingelepeld van Tim Spector
Een flinke portie kritiek In dit boek laat auteur Tim Spector je twijfelen aan alles dat je dacht te weten over voeding. Dit boek is geen leesvoer, het is een compleet buffet met gerechten vol (heerlijke) kritiek. Tim Spector is professor genetische epidemiologie aan het King’s College in London. ‘Ingelepeld’ is zijn derde boek. Hierin...
Column | Het nadeel van optimisme
“An apple a day keeps the doctor away.” Zucht. Ik hoor het mijn moeder nog zo zeggen, terwijl ik een kleine twintig jaar later nog steeds bijna dagelijks een handvol dropfruitduo’s eet in plaats van die gezonde appel. Het is niet dat ik niet gezond wil leven, maar ik hou nou eenmaal van snoepen! Daarbij ben ik nooit ziek en sport ik best veel. Dan...
Column | Slow fix
Na lang kwakkelen besloot ik vorig jaar winter naar mijn huisarts te gaan. Ik was ontzéttend moe, had enorme hoofdpijn en zag zelfs wazig. Mijn huisarts wist wel raad met deze klachten. Zonder al te veel vragen te stellen, drukte ze me een recept in de hand: ‘Tramadol’, las ik.
Software-tip | Happy Forks
Vandaag tippen we de website Happy Forks. Met deze analysetool kun je je voedingspatroon onder de loep nemen. Als diëtist kun je Happy Forks inzetten bij de cliënt om diegene meer inzicht te geven in gezonde voedingsmiddelen en een gezond voedingspatroon.
Kijktip | Vierdelige serie van Zembla: De uitgeputte bodem
In deze vrijdagtip kijken we wat verder dan gezondheid alleen. Zembla maakte een serie van vier uitzendingen over het boerenland, want dat is er slecht aan doe. “Vrijwel iedereen is het erover eens dat het radicaal anders moet. Maar waarom gebeurt dat niet?”
Kijktip: The Game Changers
Elke vrijdag deelt de redactie van VoedingNU een kijk-, luister- of leestip. De vrijdagtip van deze week is de Neflix documentaire The Game Changers waarin het verhaal van James Wilks verteld wordt.
Boekrecensie | Wat gaan we eten?
Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit boek met enige scepsis begon: toch niet weer het zoveelste belerende boek dat me vertelt dat we in harmonie met onze omgeving moeten leven en eten? Maar nee, Wat gaan we eten heeft me positief verrast.
Blog | Drie nieuwe stagiairs bij Voeding Nu
Niet een, niet twee, maar drie nieuwe stagiairs zijn de afgelopen weken gestart bij Alea Publishers. Alle drie Voeding en Diëtetiek-student en dus voornamelijk aan de slag bij Voeding Nu. Geweldig leuk en geweldig druk, zo zou ik het als begeleider samenvatten.
Luistertip: Een podcast over voeding van I’m a Foodie
Elke vrijdag deelt de redactie van VoedingNu een luister-, lees- of kijktip. Vandaag tippen we Een podcast over voeding van I’m a Foodie, waarin verschillende diëtisten en wetenschappers aan het woord komen.
Column | Codetaal
‘‘Maar dat zou jij toch doen?!” Wie heeft het niet meegemaakt: een situatie waarin je toch echt dacht dat je vriend/collega/partner hetzelfde begrepen had als jij. Sterker nog, waarin je dacht dat er geen enkele andere interpretatie mogelijk was van wat jij zei. Om vervolgens op een onhandig moment te ontdekken dat dat helaas toch niet het geval was.
Voeding Nu Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.
Inschrijven