Blogs
Bakker Albert #3 Hoe gezond is brood?

Bakker Albert #3 Hoe gezond is brood?

Bakker Albert vindt het belangrijk een eerlijk product te brengen: “Ik vind dat je altijd moet kunnen communiceren wat je doet,” zegt hij: “Dat gaat ook het makkelijkst. Als je gewoon eerlijk bent in wat je doet dan hoef je niks te verzinnen. Zo simpel is het gewoon. Maar er staan hier ook grondstoffen in huis waar je niet 100% achter staat, maar die...

Bakker Albert #2 Dat gaan we met z’n allen fixen voor die bakker

Bakker Albert #2 Dat gaan we met z’n allen fixen voor die bakker

De ambachtelijk Bakker Albert was tijdens ons gesprek bezig met het bakken voor een wedstrijd. Hij liep dan ook voortdurend weg om zijn broodjes te controleren. En kwam dan weer terug, met iets om te proeven.Drie jaar geleden was het crisis. Het verhaal van de bakkerswinkel klopte allang niet meer. Albert vertelt: “Op social media lieten we iets moois...

Bakker Albert #1 De ambachtelijke bakker

Bakker Albert #1 De ambachtelijke bakker

Bakker Albert is een ambachtelijke bakker, een bekende in mijn woonplaats Zeist. Met zijn crowdfunding actie 2,5 jaar geleden financierde hij zeer succesvol de verbouwing van zijn verouderde bakkerswinkel. En Albert is heel actief op Facebook.Voordat ik met Elian Tijhuis (4de jaars studente Food Innovation) bij Bakker Albert op bezoek ging, bekeek ik...

Interview – StreekSelecties #3: Is dit een antwoord op efficiënt, anoniem en goedkoop?

Interview – StreekSelecties #3: Is dit een antwoord op efficiënt, anoniem en goedkoop?

StreekSelecties vertelt het echte verhaal. De producenten staan met naam en foto op de verpakking. De producten zijn lekker. Dat gezondheid niet zo belangrijk is, vind ik natuurlijk jammer. Maar het bedrijf intrigeert me wel. Hebben zij een antwoord op die ‘race to the bottom’? Het alsmaar goedkoper en efficiënter worden van de voedselketen? De concurrentie...

Interview – StreekSelecties #2: Wat betekent dat eigenlijk: een transparant verhaal?

Interview – StreekSelecties #2: Wat betekent dat eigenlijk: een transparant verhaal?

StreekSelecties bestaat om beter eten beschikbaar te maken; voor lekkere producten met een transparant verhaal. Bedrijfsjournalist Florieke Koers en ik spraken met Algemeen Directeur Olivier Prakken over wat dit betekent: zo’n transparant verhaal. De producenten van StreekSelecties Tjeerd, David, Theo, Mark staan met naam en foto op de verpakkingen...

Interview – StreekSelecties #1: Lekkere producten met een transparant verhaal

Interview – StreekSelecties #1: Lekkere producten met een transparant verhaal

Het is een regenachtige middag als ik samen met bedrijfsjournaliste en collega Florieke Koers aanbel bij een groot gebouw op het bedrijventerrein van Nieuwkuijk. In het gebouw zitten meerdere bedrijven, waaronder StreekSelecties. Dit is een bedrijf dat sinds 2007 samen met producenten betere voedingsmiddelen vindt, ontwikkelt en naar de markt brengt....

Foodies vs wetenschappers

Foodies vs wetenschappers

Vorige week was ik aanwezig bij de bloggersbijeenkomst ‘Beyond the Foodhypes’ van VoedingNu. Het programma werd geleid door dagvoorzitter Tessa Moorman, van het veel besproken platform The Green Happiness. Zowel Tessa als diëtist en schrijfster Lisa Steltenpool kwamen beiden met een inspirerend verhaal over het belang van meer plantaardig eten. Verder...

Actualiteit – Suikerdoelstellingen: leren van het klimaatbeleid

Actualiteit – Suikerdoelstellingen: leren van het klimaatbeleid

De NRC had vorige week zaterdag een gesponsorde bijlage over suiker. Het moederbedrijf van de SuikerUnie, Royal Cosun heeft de bijlage betaald. Dit bedrijf staat al lang op mijn lijstje om eens langs te gaan voor de blog. Suiker is voor gezondheid een belangrijk onderwerp. De NRC bijlage bood een mooi overzicht, maar toch kon ik er niet vinden wat ik...

Actualiteit - Hoeveel suiker verkoopt Coca Cola in de wereld?

Actualiteit - Hoeveel suiker verkoopt Coca Cola in de wereld?

Coca Cola houdt in november huiskamergesprekken over hun net gelanceerde duurzaamheidsplan. Vorige week waren die gesprekken in Den Bosch. Deze week in Rotterdam. Den Haag en Amsterdam zijn eerder aan de beurt geweest. Samen met 15 studenten van HAS Hogeschool, en een docent waren we er bij. De meesten waren 4de jaar studenten Voedingsmiddelentechnologie...

Hersenspinsels van een Zeeuwse diëtist

Hersenspinsels van een Zeeuwse diëtist

Begin oktober zag ik in de digitale nieuwsbrief van VoedingNu dat er een artikel over een diëtist in het magazine stond. “Wat leuk”, dacht ik en ik reageerde meteen of er over mijn praktijk ook een artikel kon komen. Binnen een week was het geregeld en in VoedingNu nummer 7 konden jullie het verhaal over mijn praktijk lezen. Vraag je jezelf wel eens...

Voeding Nu Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.

Inschrijven
Voeding Nu
Voeding Nu

Superaanbieding!
1 jaar Voeding Nu, het eerste jaar slechts € 87,75 met korting, excl. btw

Profiteer nu
Editie 2 2021
Editie 2 2021

In Voeding Nu 2 staan ouderen in de schijnwerpers. Online lezen? Dat kan hier!

Lees meer
Evenementen

Cursus Levensmiddelenchemie

16 november 2021 - 15 februari 2022

Lees meer

Cursus Zuiveltechnologie

2 september 2021 - 13 januari 2022

Lees meer

Cursus Bakkerijtechnologie

2 september 2021 - 27 januari 2022

Lees meer
Voeding Nu op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea