Blogs
Column: Zuster Immaculata

Column: Zuster Immaculata

'Als je meedoet aan een klimaatmars kun je het niet maken om ’s avonds biefstuk te eten', zeg ik tijdens een kampvuurborrel in het bos tegen mijn vrienden. Er ontstaat een flinke discussie. Ik háát mensen die vooral actievoeren om een klimaatselfie op Insta te kunnen posten. Zij zijn juist blij met de aandacht, omdat een klimaatmars er vooral op is...

Column: Let’s (not) talk about…

Column: Let’s (not) talk about…

De Cosmopolitan uitgave van februari trok dit jaar flink wat aandacht: in plaats van strak getrainde lijven stonden er dit keer drie vrouwen met compleet verschillende lichamen lachend op de cover. De ondertitel ‘dit is gezond’ veroorzaakte flinke discussies.

Boekrecensie: Andere kost: Pleidooi voor een gezonder en duurzamer voedselsysteem

Boekrecensie: Andere kost: Pleidooi voor een gezonder en duurzamer voedselsysteem

Andere kost bestaat uit 28 korte hoofdstukken die veelal eerder als artikel in Het Parool zijn verschenen. In deze bundeling passeert weliswaar een keur aan onderwerpen de revue, maar de auteurs Jaap Seidell en Jutka Halberstadt blijven vooral dicht bij hun vakgebied van voeding en gezondheid. Dit maakt dat het voedselsysteem, waar hun pleidooi getuige...

Blog: VET EERLIJK

Blog: VET EERLIJK

Vet. Met de zomer in aantocht zijn veel mensen nu hard hun best aan het doen het eraf te trainen. Op social media worden (vooral) dames van mijn leeftijd beladen met ‘hot girl summer’ workout-challenges en allerlei nieuwe 12-week shred diëten. Maar vet is niet zomaar een inactieve weefselsoort wat toevallig in je lichaam zit en verbrand moet worden....

Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Corona en de diëtistenpraktijk van Liesbeth Smit-Verbruggen: 'Social distancing raakte me meteen'

Corona en de diëtistenpraktijk van Liesbeth Smit-Verbruggen: 'Social distancing raakte me meteen'

Donderdagmiddag kwam het bericht van verscherpte maatregelen rondom het coronavirus. Er werd gesproken over heel veel, maar vooral de term social distancing raakte me. Meteen spookte er van alles door mijn hoofd. Hoe ga ik dit aanpakken, in mijn praktijk en thuis?Ik ben Liesbeth Smit-Verbruggen, eigenaar en diëtist van diëtistenpraktijk Prima Voeding...

Corona en de diëtistenpraktijk: De invloed van corona op de ondernemend diëtist

Corona en de diëtistenpraktijk: De invloed van corona op de ondernemend diëtist

De afgelopen weken merkte ik al dat het iets rustiger is, en ik had zelf ook al voorzorgsmaatregelen genomen vanwege het coronavirus.Eerst even voorstellen. Ik ben Glynis van der Windt van MIX Diëtisten. Mijn diëtistenpraktijk is gevestigd in 3 huisartsenpraktijken in Den Haag, waar ik nauw samenwerk met de huisartsen en praktijkondersteuners. Wat is...

Van onze kennispartner: Eigen praktijk starten als voedingsdeskundige

Van onze kennispartner: Eigen praktijk starten als voedingsdeskundige

Ben jij voedingsdeskundige of diëtist en wil je een eigen praktijk beginnen? Een spannende stap! Er zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden die we hier voor jou op een rijtje zetten. Het begint bij het begin: met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Na inschrijving in het handelsregister kun jij zelfstandig ondernemer worden....

Van onze kennispartner: Klantenbinding via social media: is dit wel nodig?

Van onze kennispartner: Klantenbinding via social media: is dit wel nodig?

Heb jij als voedingsconsulent een bedrijfspagina op Facebook, Instagram, Twitter of andere social media kanalen? Het beheren van de pagina's kan veel tijd in beslag nemen. Tijd die je wellicht nodig hebt voor andere werkzaamheden. Het is belangrijk om voor jezelf af te wegen in hoeverre het nodig is om social media te gebruiken voor je klantenbinding.Er...

Mindful kauwen en mindful staken

Mindful kauwen en mindful staken

Mindfulness – een inmiddels bekende term bij velen. Mindfulness is ook een aspect dat terug te vinden is in dieetadviezen. Wees je bewust van wat je eet, eet rustig en kauw goed, zittend aan tafel. Deze praktische invulling van mindfulness is zo gek nog niet.Onderzoek wees uit, dat door 15 tot 35 keer op een hap te kauwen je zo’n 30% minder eet. Hoe?...

Voeding Nu Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.

Inschrijven
Editie 7 2021
Editie 7 2021

De laatste Voeding Nu van 2021 staat in het teken van de te verwachten trends in 2022. Lees 'm hier!

Lees meer
Voeding Nu
Voeding Nu

Superaanbieding!
1 jaar Voeding Nu, het eerste jaar slechts € 45,00, excl. btw

Profiteer nu
Evenementen

Horecabeurs Goes 2022

14 maart 2022 - 15 maart 2022

Lees meer

Vakbeurs Empack 2022

5 april 2022 - 7 april 2022

Lees meer

Post-HBO Bloedglucoseregulatie dmv insulinepomptherapie en continue glucosemetingen

8 maart 2022 - 13 mei 2022

Lees meer
Voeding Nu op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea

Video