Overheid en beleid
Uit dit dossier
Lesprogramma Smaaklessen van WUR opnieuw als effectief beoordeeld
Het lesprogramma Smaaklessen van Wageningen University & Research is opnieuw erkend door het Centrum Gezond Leven van het RIVM. Het lesprogramma, dat elke vijf jaar wordt beoordeeld op kwaliteit, uitvoerbaarheid en effectiviteit, heeft de erkenning ‘Eerste aanwijzingen voor effectiviteit’ gekregen. De erkenning is verkregen op basis van resultaten uit...
De Keuringsraad: “Aanbieders ‘persoonlijke’ vitamineabonnementen overtreden wet”
Verkopers van voedingssupplementen bieden steeds vaker gepersonaliseerde pakketten aan, waarvoor klanten uitgebreide vragenlijsten over hun gezondheid moeten invullen. De vragen in die vragenlijsten impliceren dat de vitaminecocktail die eruit volgt uiteenlopende gezondheidsproblemen zou oplossen. Dit is vaak in strijd met de geneesmiddelenwet, oordeelt...
Kabinet wil kindermarketing voor ongezonde voeding inperken
Om de gezonde keuze makkelijker te maken, wil het kabinet reclames voor ongezonde voeding die gericht zijn op kinderen wettelijk inperken. Staatssecretaris Van Ooijen komt met een wet die kindermarketing voor ongezonde producten moet tegengaan. Voor gezond eten en drinken blijft reclame gericht op kinderen wel toegestaan.
Voedselconsumptiepeilingen voortaan met DitEetIk!-app
Voor voedselconsumptiepeilingen wil het RIVM meer gebruik gaan maken van moderne technieken. Zo wordt gewerkt aan de ontwikkeling van de DitEetIk!-app. Hiermee kunnen eetdagboeken gemakkelijker worden ingevuld.
Standpunt Voedingscentrum | Haken en ogen aan goede vervangers dierlijk product
Het zal je niet zijn ontgaan: er komen steeds meer ‘vervangproducten’ bij. Naast kant-en-klare vleesvervangers, zijn er nu ook verschillende vervangers voor zuivel, kaas, vis en ei. Innovatieve producten die ervoor zorgen dat we de smaak en textuur van de dierlijke tegenhanger niet hoeven te missen. En met een reden: opschuiven naar een meer plantaardig...
Voeding Nu Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.
Inschrijven