Voeding en Ziekte

Uit dit dossier
LUMC: Risico op darmkanker kan verhoogd worden door Salmonella

LUMC: Risico op darmkanker kan verhoogd worden door Salmonella

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de Universiteit van Illinois hebben gezamenlijk onderzoek gedaan naar de vraag: Hebben mensen die vaker zijn blootgesteld aan niet-tyfusale Salmonella een verhoogde kans op darmkanker?

Succesvolle Kookworkshops ‘eet goed voor jezelf’ verdient een vervolg

Succesvolle Kookworkshops ‘eet goed voor jezelf’ verdient een vervolg

Het doel van het programma ‘eet goed voor jezelf’ is om mensen die weinig of niets proeven of ruiken toch weer te laten genieten van eten. Zo’n vijf procent van de mensen in Nederland heeft een smaakstoornis. Op een slotbijeenkomst werden de resultaten van de kookworkshops voor deze doelgroep besproken. De conclusie van deze bijeenkomst was dat het...

Patiënten gaan beter gevoed een operatie in door verpleegkundig advies

Patiënten gaan beter gevoed een operatie in door verpleegkundig advies

Uit promotieonderzoek van Harm van Noort van het Radboudumc is gebleken dat wanneer verpleegkundigen gericht advies geven aan patiënten, zij beter gevoed een operatie in gaan. Dit advies leidt er ook toe dat patiënten minder lang nuchter blijven voor de operatie, waardoor zij meer calorieën en eiwitten binnenkrijgen. Dit zorgt ervoor dat ze zich beter...

Chefkok ontwikkelt app voor mensen met smaakverlies

Chefkok ontwikkelt app voor mensen met smaakverlies

Chefkok Michael van ’t Hoff lanceert de app Smaakpupil, een methode voor mensen die last hebben van smaakverlies. Via deze app krijgen zij advies over het toevoegen van smaakmakers aan de maaltijd, die helpen bij verbetering van de smaakprikkels en eetlust.

‘3D-geprint voedsel helpt mensen met kauw- en slikproblemen’

‘3D-geprint voedsel helpt mensen met kauw- en slikproblemen’

Voeding die gepureerd wordt en vervolgens met een 3D-voedselprinter weer in originele vorm wordt geprint, kan mensen met kauw- en slikproblemen hun eetlust teruggeven.

Voeding Nu Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.

Inschrijven
Editie 6 2022
Editie 6 2022

Voeding Nu 6 gaat over het thema micronutriënten. Lees 'm hier!

Lees meer
Voeding Nu
Voeding Nu

Superaanbieding!
1 jaar Voeding Nu, het eerste jaar slechts € 45,00, excl. btw

Profiteer nu
Evenementen

Veggie Challenge Live 2023 – nieuw food & lifestyle event

31 maart 2023 - 1 april 2023

Lees meer

Intergastra 2024

3 februari 2024 - 7 februari 2024

Lees meer

Cursus Bakkerijtechnologie

2 september 2021 - 27 januari 2022

Lees meer
Voeding Nu op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea

Social Logo Instagram Alea