Voedingswetenschap
Uit dit dossier
Slasoorten stammen af van 6.000 jaar oude plant
De sla die wij tegenwoordig eten, stamt af van wilde plantjes die 6.000 jaar geleden in de Kaukasus groeiden.
Suiker schaadt mogelijk kinderbrein
Het (overmatig) consumeren van suiker lijkt de ontwikkeling van een kinderbrein negatief te beïnvloeden, zo toont nieuw onderzoek aan.
Goed eten voor een goed microbioom
Het eten en drinken van veel fastfood, alcohol en suiker leidt eerder tot ontstekingen in het lichaam. Een groenterijk dieet heeft juist het tegenovergestelde effect, zo blijkt uit onderzoek van het UMCG.
Inzenden voor James Lind Prijs 2021 van start
Universiteiten, wetenschappers, zorgverleners en het bedrijfsleven kunnen hun impactvolle onderzoeken en baanbrekende projecten met Nederlandse inbreng aanmelden voor de James Lind Prijs 2021. Wetenschappelijke onderzoeken over fysiologisch actieve (voedings-)stoffen en toepassingen ervan in de praktijk zijn kanshebbers. De winnaars krijgen een award...
Geen geld voor megaproject FoodSwitch Wageningen UR
Het FoodSwitch-voorstel van Wageningen UR zou zich gaan richten op persoonlijk uitgebalanceerde voeding, de hoogste efficiency bij het gebruik van eiwitten, circulariteit in voedselketens in combinatie met biotechnologie, kunstmatige intelligentie en robotica.
Voeding Nu Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.
InschrijvenVoeding Nu

Superaanbieding!
1 jaar Voeding Nu, het eerste jaar slechts € 87,75 met korting, excl. btw