Voedingswetenschap
Uit dit dossier
Microbioom, leefomgeving en gezondheidskansen onder de loep
De samenstelling van het microbioom van de darm wordt mede bepaald door ongezonde omgevingsfactoren. Dat zorgt ervoor dat verschillen in sociaal-economische achtergrond en leefmilieu kunnen leiden tot een ander ziekteverloop en ongelijke gezondheidskansen.
James Lind Prijs uitgereikt aan Iris Rijnaarts en Pol Grootswagers
Onderzoekers Iris Rijnaarts en Pol Grootswagers hebben op 22 juni een James Lind Prijs in ontvangst mogen nemen, voor respectievelijk beste toepassing en beste onderzoek.
Blog: VET EERLIJK
Vet. Met de zomer in aantocht zijn veel mensen nu hard hun best aan het doen het eraf te trainen. Op social media worden (vooral) dames van mijn leeftijd beladen met ‘hot girl summer’ workout-challenges en allerlei nieuwe 12-week shred diëten. Maar vet is niet zomaar een inactieve weefselsoort wat toevallig in je lichaam zit en verbrand moet worden....
Nieuwe methode brengt menselijke fermentatie in beeld
Wetenschappers gaan in een nieuw onderzoeksproject voor het eerst de fermentatie in menselijke darmen meten via de adem.
Onderzoek naar effecten micro- en nanoplastics op menselijk lichaam
De Europese Commissie stelt 30 miljoen euro beschikbaar voor vijf onderzoeksprojecten naar de effecten van micro- en nanoplastics op het menselijk lichaam.
Voeding Nu Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.
Inschrijven