Voedingswetenschap
Uit dit dossier
Suiker schaadt mogelijk kinderbrein
Het (overmatig) consumeren van suiker lijkt de ontwikkeling van een kinderbrein negatief te beïnvloeden, zo toont nieuw onderzoek aan.
Goed eten voor een goed microbioom
Het eten en drinken van veel fastfood, alcohol en suiker leidt eerder tot ontstekingen in het lichaam. Een groenterijk dieet heeft juist het tegenovergestelde effect, zo blijkt uit onderzoek van het UMCG.
Inzenden voor James Lind Prijs 2021 van start
Universiteiten, wetenschappers, zorgverleners en het bedrijfsleven kunnen hun impactvolle onderzoeken en baanbrekende projecten met Nederlandse inbreng aanmelden voor de James Lind Prijs 2021. Wetenschappelijke onderzoeken over fysiologisch actieve (voedings-)stoffen en toepassingen ervan in de praktijk zijn kanshebbers. De winnaars krijgen een award...
Geen geld voor megaproject FoodSwitch Wageningen UR
Het FoodSwitch-voorstel van Wageningen UR zou zich gaan richten op persoonlijk uitgebalanceerde voeding, de hoogste efficiency bij het gebruik van eiwitten, circulariteit in voedselketens in combinatie met biotechnologie, kunstmatige intelligentie en robotica.
Fit een operatie in
Een operatie en de ziekenhuisopname eromheen zorgen onder meer voor verlies in spiermassa en spierkracht. Ouderen zijn ook in dit opzicht extra kwetsbaar. Kunnen we patiënten beter voorbereiden op de operatie met training en voeding? Bij electieve operaties kan dat. Omdat deze ingepland kunnen worden, is er ruimte om de patiënt een programma aan te bieden met aandacht voor beweging en voeding.
Voeding Nu Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.
Inschrijven