Voedingswetenschap

Uit dit dossier
Effect van zuivelconsumptie op vetzuren in het bloed lastig aan te tonen

Effect van zuivelconsumptie op vetzuren in het bloed lastig aan te tonen

Zuivel bevat hoge concentraties vetzuren die het risico op het ontwikkelen van diabetes of hart- en vaatziekten verlagen. Of het eten van zuivelproducten direct gerelateerd kan worden aan de aanwezigheid van meer van deze vetzuren in het bloed, is echter nog niet duidelijk. Onderzoekers aan het UMC Utrecht trachtten met een interventiestudie deze relatie...

De passie van: NAV-lid Arno Traa

De passie van: NAV-lid Arno Traa

‘Inzet van biomarkers kan blessures voorkomen’, aldus docent Voeding en Diëtetiek Arno Traa.Hoe bent u in de voedingswereld terechtgekomen?  ‘Eerder deed ik een opleiding tot fysiotherapeut. Door persoonlijke omstandigheden in het tweede studiejaar moest ik min of meer noodgedwongen stoppen met de opleiding, hoe jammer ik dat ook vond, en besloot ik...

Standpunt Voedingscentrum: Betrouwbaarheid vóór trends

Standpunt Voedingscentrum: Betrouwbaarheid vóór trends

Overal vind je adviezen over voeding en gezondheid. Internet staat er vol mee, nieuwe boeken verschijnen, wetenschappers en pseudowetenschappers presenteren nieuwe onderzoeken en media en journalisten berichten erover. Het is goed je te realiseren dat elk soort onderzoek beperkingen kent en dat één nieuw onderzoek niet genoeg is voor een nieuw voedingsadvies...

Studie wijst uit: alle mosselen bevatten microplastics

Studie wijst uit: alle mosselen bevatten microplastics

Als je je mosselen eet, eet je microplastics. Dat stellen onderzoekers aan de Duitse Universiteit van Bayreuth na een nieuwe studie waarin ze de hoeveelheid microplastics onderzochten in mosselen die te koop zijn in supermarkten wereldwijd.Dat de mosselen uit sommige regio’s microplastics bevatten, was al bekend. Maar uit deze nieuwe studie, gedaan...

Rauwe groente en fruit voor een betere mentale gezondheid

Rauwe groente en fruit voor een betere mentale gezondheid

De combinatie van een goede kwaliteit slaap, lichaamsbeweging en het eten van meer rauwe groente en fruit draagt bij aan een betere mentale gezondheid en welzijn bij jongvolwassenen.Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Otago in Nieuw-Zeeland, gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Psychology. De onderzoekers ondervroegen meer dan...

Voeding Nu Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.

Inschrijven
Voeding Nu
Voeding Nu

Superaanbieding!
1 jaar Voeding Nu, het eerste jaar slechts € 87,75 met korting, excl. btw

Profiteer nu
Editie 3 2021
Editie 3 2021

Editie 3 van Voeding Nu is extra speciaal: nieuwe uitgever, nieuw jasje! Binnenkort valt 'ie op de deurmat. Lees hier alvast de eerste artikelen online.

Lees meer
Evenementen

Food Inspiration Session: De dilemma’s van duurzaam eten

20 mei 2021 - 20 mei 2021

Lees meer

Workshop Zout- en suikerverlaging

17 juni 2021 - 17 juni 2021

Lees meer

Gastvrij Rotterdam

20 september 2021 - 22 september 2021

Lees meer
Voeding Nu op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea