Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Voeding Nu 1 (2023)
In deze editie
Het belang van ervaringsgerichte voedseleducatie
Hoe groeien tomaten? Wat is gezonder: groenten stomen of koken? Vragen die het gros van de Nederlanders moeilijk te beantwoorden vindt, terwijl voedselvaardigheden en voedingskennis juist de basis...
7 februari 2023
Ilse van Lier
Remco Havermans
NAV-lid Yvonne Willemsen: ‘Effecten van borstvoeding nabootsen’
Na de bachelor Voeding en Diëtetiek te hebben afgerond voelde ik dat ik nog iets miste. Voor mij ontbrak de diepgang in de theorie die ons was geleerd tijdens de opleiding. Hoe wordt er onderzoek g...
7 februari 2023
Angela Jans
Directeur Kokkerelli Suzanne Bisschops: Focus op groente en fruit
Jong geleerd, is oud gedaan. Reden voor Suzanne Bisschops om een centrum op te richten waar kinderen spelenderwijs leren wat gezond en lekker eten is: Kokkerelli. Het is een co-creatie van consumen...
7 februari 2023
Angela Jans
Groente en fruit de vergeten probiotica?
In en op verse groentes en fruit is een enorme variatie aan micro-organismen aanwezig. Zouden we in de toekomst rauw gegeten groenten en fruit als ‘probiotica 2.0’ kunnen classificeren? Een pleidoo...
7 februari 2023
Janet Komduur
Marco van Es
Gouden mandarijn
In de overvolle warme eetkeuken in een Frans chalet is het een drukte van jewelste. Dat is niet zo gek, want we zijn met z’n drieëntwintigen: elf volwassenen en twaalf kinderen. De warme maaltijd i...
7 februari 2023
Suzan Tuinier
Op weg naar advies voor prematuren
In achttien Nederlandse ziekenhuizen loopt een onderzoek naar vast voedsel bij baby’s om overgewicht in een later leven te voorkomen. Karin Vissers, kinderarts in opleiding, hoopt op deze SPOON-stu...
7 februari 2023
Huib Stam
In de praktijk
Vermoeid zit ik achter mijn laptop. Tussen het beantwoorden van de stroom aan mailtjes, een appje van het thuisfront, en het bijwerken van de agenda door, kijk ik even vlug naar de rapportage van m...
7 februari 2023
Mirjam van Delft
Obesitas, begint het in het babybrein?
Er zijn steeds meer volwassenen én kinderen met obesitas. Ligt dat aan de voeding, de hoeveelheid beweging of is sprake van erfelijke aanleg? Onderzoek laat zien dat er ook iets fout kan zijn gegaa...
7 februari 2023
Sylvia Aué
Aan tafel! Zonder strijd en stress
Baby’s worden geboren als intuïtieve eters, maar al snel daarna nemen regels, verwachtingen en waardeoordelen rondom voeding het over in een gezin. Stress en strijd aan tafel zijn soms het gevolg....
7 februari 2023
Michelle Wijma
‘Zo past pizza wel in de schijf van vijf’
Hoe maak je een gezonde, voedzame pizza die niet als een blok op de maag ligt? Deegprofessor Marcel Losekoot van De Pizza Academy in De Bilt zet op een rij hoe pizzabakkers en consumenten wel dege...
7 februari 2023
Bianca Roemaat
1
2
>
>>
Voeding Nu 1 (2023)