Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Voeding Nu 3 (2021)
In deze editie
Interview Guido Camps: Vet lekker!
Uit Voeding Nu 3: Het zijn niet alleen bouwstenen en smeermiddelen voor ons lichaam, vetten bepalen ook de smaak van voedingsmiddelen. Waarom vinden we vet eigenlijk zo lekker? Dr. Guido Camps, dag...
30 april 2021
Geen extra behoefte aan B-vitaminen
Uit Voeding Nu 3: Hoewel vaak wordt gedacht dat de behoefte aan B-vitaminen, waaronder vitamine B12 en foliumzuur, verhoogd is bij een fysiek actieve leefstijl, laat onderzoek onder deelnemers aan...
1 mei 2021
Ziekte van Alzheimer: Slechte voeding hoger risico
Uit Voeding Nu 3: Er zijn aanwijzingen dat voeding een rol kan spelen bij het krijgen van dementie. Uit onderzoek blijkt dat tot 40% van alle gevallen van dementie toe te schrijven is aan omgevings...
1 mei 2021
De passie van: NAV-lid Corné van Dooren
Uit Voeding Nu 3: De passie van NAV-lid Corn'e van Dooren: ‘Ik kijk uit naar onderzoek over de biodiversiteit op ons bord’
2 mei 2021
Voedselkeuzelogo: zo pas je het algoritme aan
Uit Voeding Nu 3: Gezonde keuzes gemakkelijker maken, dat is het doel van een voedselkeuzelogo. Nutri-Score is in Nederland als voedselkeuzelogo aangenomen onder de voorwaarde dat het aansluit bij...
3 mei 2021
Eiwitnorm ouderen
Uit Voeding Nu 3: De Gezondheidsraad [1] is in maart 2021 uitgekomen met nieuwe voedingsnormen voor eiwit. Voor volwassenen is de aanbevolen hoeveelheid verhoogd van 0,8 g/kg lichaamsgewicht naar...
3 mei 2021
Fructose nu slechter dan vijf jaar geleden
Uit Voeding Nu 3: Fructose is een van de meest besproken en onderzochte stoffen in de dagelijkse voeding. Het zoete bestanddeel van gewone suiker heeft al heel lang de schijn tegen, maar had altijd...
3 mei 2021
MRI meet effect voeding in hersenen
Uit Voeding Nu 3: De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voorspelt dat in het jaar 2050 meer dan twee miljard mensen 60 jaar of ouder zullen zijn. Deze mensen hebben vaak een sterk verhoogd risico o...
4 mei 2021
Column: Actieve herinneringen
Uit Voeding Nu 3: Column van Michelle Vrij. Het zijn rare tijden! Al meer dan een jaar hebben we te maken met maatregelen die ons door het coronavirus worden opgelegd. Gelukkig worden we eens in de...
5 mei 2021
Leefstijl geen verklaring relatie stress-gezondheid
Uit Voeding Nu 3: Stressvol werk kan nadelige gezondheidseffecten hebben, zoals overspanning of burn-out. Inzicht in hoe stress op het werk kan leiden tot een slechte gezondheid is van belang om pr...
6 mei 2021
1
2
>
>>
Voeding Nu 3 (2021)